profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Krievu F1 komandas Marussia testa pilote Marija de Vilota piedzīvo smagu avāriju

Artūrs Virbulis 03.07.2012 - 18:02 Krievu F1 komandas Marussia testa pilote Marija de Vilota piedzīvo smagu avāriju
De Vilotas formula pēc avārijas. Foto: Matt Power

Šodien, 3. jūlijā, Duksfordas lidostā, Lielbritānijā, smagu avāriju piedzīvoja „Marussia" F1 komandas testa pilote Marija de Vilota. Spāņu braucēja veica savu pirmo izbraucienu ar krievu komandas formulu, kas beidzās ar ietriekšanos atvērtā komandas treilerī.

Sākotnēji tika ziņots, ka „Marussia" testa pilote pēc sadursmes esot ieguvusi dzīvībai bīstamas traumas, tomēr pēc vairākām stundām informācija tika precizēta, un tajā teikts, ka Marija guvusi galvas un sejas traumas, tomēr viņas veselības stāvoklis esot stabils. Šobrīd de Vilota atrodas Adenbrukas slimnīcā.

Aculiecinieki stāsta, ka F1 testa pilote esot izbraukusi pa lidlauka taisni, apgriezusies un braukusi atpakaļ uz improvizētajiem boksiem. Brīdī, kad de Vilota tuvojās mehāniķiem, viņa sāka bremzēt, tomēr tad neilgi pirms apstāšanās automobilis pēkšņi paātrinājies un nebremzējot ietriecies atvērtajā treilera rampā. Par nelaimi, rampa bija galvas augstumā, līdz ar to visu trieciena spēku uzņēmusi tieši braucējas ķivere.


32 gadus vecā Marija de Vilota pavasarī pievienojās „Marussia" komandai. Foto: AP

Tā kā mehāniķi stāvējuši pirms treilera un gaidījuši de Vilotu apstājamies, tad šī avārija varēja izvērsties daudz traģiskāka, tomēr, par laimi, neviens no komandas darbiniekiem šajā incidentā necieta. Ātrās palīdzības un ugunsdzēsēju auto atradās testa vietā, tādēļ uzreiz pēc avārijas glābšanas personāls bija klāt un steidzās palīdzēt braucējai. Aculiecinieki gan ziņo, ka de Vilota no automašīnas izcelta vien pēc divdesmit minūtēm.

Sociālajā tīklā „Twitter" jau vairāki F1 braucēji izteikuši savu atbalstu „Marussia" testa pilotei. Tā Heiki Kovalainens raksta, ka „es ceru, ka viņa izveseļosies un viss būs labi", savukārt F1 čempions Džensons Batons ievietojis sekojošu ziņu: „Manas domas ir ar Mariju un viņas ģimeni."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png