profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

DTM treniņos nodeg BMW sacīkšu automobilis

Artūrs Virbulis 21.06.2012 - 15:00 DTM treniņos nodeg BMW sacīkšu automobilis
Džoija Henda automobilis pirms nodegšanas. Foto: BMW AG

Pagājušajā nedēļas nogalē DTM seriāla „RMG" komandas treniņus pārtrauca nepatīkams starpgadījums - Marko Vitmana pilotētais „BMW M3 DTM" aizdegās un pāris minūšu laikā pilnībā nodega. Par laimi, negadījumā necieta neviens cilvēks, tomēr pats automobilis vairs sacīkstēs nebūs izmantojams.

Vitmana uzdevums Lauzicringas trasē Vācijā bija iebraukt „RMG" amerikāņu pilota Džoija Henda (Joey Hand) automobili, ar kuru šonedēļ no otrdienas līdz ceturtdienai bija paredzēts veikts testa braucienus. Pēc šī starpgadījuma komanda palikusi bez automašīnas, kas nozīmē, ka līdz nākamās nedēļas beigām viņiem Hendam jāuzbūvē pilnīgi jauns automobilis.

Degšanas iemesls esot saistīts ar degvielas sistēmu, kurā radās sūce. Degviela uzpilējusi uz izplūdes sistēmas, un no tā arī auto momentāni uzliesmoja. Komandas sporta direktors Jens Markvards atzinis, ka atsevišķas detaļas vēl ir izmantojamas, tomēr ar šo šasiju sacīkstēs vairs nevarēs piedalīties. Jāatzīmē, ka Džoijs Hends DTM kopvērtējumā šobrīd atrodas 16. vietā, kas ir pēdējā no visiem šī gada punktu guvējiem.


Martins Tomčiks pirms Džoija Henda. Foto: BMWblog

Veiksmīgāk sezonu līdz šim aizvadījis otrs „RMG" komandas pilots, pagājušā gada čempions Martins Tomčiks (Martin Tomczyk). Viņš šobrīd kopvērtējumā ieņem piekto vietu, tādējādi pagaidām esot otrais labākais „BMW" braucējs. Pirms viņa kā ceturtais ierindojas Bruno Špenglers, kurš ar „BMW M3 DTM" pārstāv „Schnitzer" komandu. Pirms viņiem kā pirmais un trešais ierindojas ar „Mercedes AMG C-Coupe" braucošie „HWA" piloti Gerijs Pafets un Džeimijs Grīns. Labākais „Audi A5 DTM" braucējs kā otrais šobrīd ir 2004. un 2007. gadu DTM čempions Matias Ekstroms (Mattias Ekstrom).

Ja Pafets ar divām uzvarām ir pamatīgi atrāvies no pārējiem pilotiem, tad nākamie seši piloti atrodas 16 punktu ietvaros. Šī gada DTM vienlīdzīgumu raksturo arī tas, ka pirmajos četros posmos uzvarējuši visu trīs ražotāju braucēji - divas reizes Garijs Pafets („Mercedes AMG C-Coupe"), vienu reizi Bruno Špenglers („BMW M3 DTM") un tāpat vienu reizi Edoardo Mortara („Audi A5 DTM"). Tāpat sīvo konkurenci pierāda ciešie kvalifikācijas rezultāti - trešajā posmā Lauzicringā pirmos trīs braucējus šķīra vien 0,043 sekundes. Salīdzinājumam F1 kvalifikācijā pirmos trīs braucējus parasti šķir 0,3-0,5 sekundes.


DTM šogad izceļas ne vien ar sīvām cīņām, bet arī spilgtiem un dažādiem auto. Foto: DaveJC90

Neveiksmīgi sezona iesākusies abiem bijušajiem F1 pilotiem, Ralfam Šūmaheram un Deividam Kūlthardam, kuri šobrīd kopvērtējumā atrodas 14. un attiecīgi 15. pozīcijā. Ralfam sezona iesākās cerīgi ar septīto vietu, tomēr nākamajos trīs posmos sekoja vien viens niecīgs punkts. Arī Kūlthards pirmajā posmā spēja ierindoties punktos, tomēr nākamajās trīs sacīkstēs sekoja vienas vienīgas nulles.

Nākamais, piektais DTM posms risināsies Norisringas trasē, Vācijā, laika posmā no 29. jūnija līdz 1. jūlijam. Par favorītu var uzskatīt kopvērtējuma līderi Geriju Pafetu, tomēr, zinot to, cik DTM seriāls šogad ir neprognozējams, pie uzvaras varētu tikt arī kāds šogad vēl neuzvarējis pilots, piemēram, ar „BMW" braucošais aizvadītā gada čempions Martins Tomčiks, kurš pēdējā posmā ierindojās otrajā vietā.

DTM kopvērtējums pēc četriem posmiem:
1. Gerijs Pafets, Mercedes AMG C-Coupe (HWA), 83 punkti
2. Matias Ekstroms, Audi A5 DTM (ABT Sportsline), 47 punkti
3. Džeimijs Grīns, Mercedes AMG C-Coupe (HWA), 44 punkti
4. Bruno Špenglers, BMW M3 DTM (BMW Team Schnitzer), 43 punkti
5. Martins Tomčiks, BMW M3 DTM (BMW Team RMG), 36 punkti
6. Edoardo Mortara, Audi A5 DTM (Team Rosberg), 31 punkts
7. Maiks Rokenfelers, Audi A5 DTM (Phoenix Racing), 31 punkts
8. Kristaisn Vietoris, Mercedes AMG C-Coupe (HWA), 20 punkti
9. Augusto Farfus, BMW M3 DTM (BMW Team RBM), 16 punkti
10. Timo Šaiders, Audi A5 DTM (ABT Sportsline), 16 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png