profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pirelli vadītājs iesaka likt naudu uz Šūmaheru

Artūrs Virbulis 20.06.2012 - 00:30 Pirelli vadītājs iesaka likt naudu uz Šūmaheru
Tik smaidīgs Šūmahers bija pēc Monako kvalifikācijas. Foto: bettor.com

Septiņkārtējam F1 pasaules čempionam Mihaelam Šūmaheram šī sezona iesākusies pagalam neveiksmīgi, jo pirmajos septiņos posmos viņš spējis finišēt vien divos posmos, izcīnot tikai divus punktus. Tādējādi Šūmahers šobrīd atrodas vien 18. kopvērtējuma pozīcijā, tomēr, neraugoties uz to, viņš netaisās padoties.

Galvenais jautājums šobrīd saistās ar to, vai F1 vairāku rekordu īpašnieks pagarinās savu līgumu ar „Mercedes" komandu, kas beidzas šī gada nogalē, vai nē. Zinot Šūmaheru, viņš savu trīs gadus ilgo atgriešanos droši vien nevēlas noslēgt uz šādas nots. Trīs gadu laikā „Mercedes" pilots vēl ne reizi nav kāpis uz goda pjedestāla, tomēr daudzi eksperti prognozē, ka tuvāko posmu laikā Šūmaheram tas varētu izdoties.

Savu varēšanu F1 dzīvā leģenda pierādīja Monako lielās balvas izcīņā, kad kvalifikācijā spēja uzrādīt ātrāko laiku. Soda dēļ gan viņam nācās startēt tikai no sestās pozīcijas, kam sekoja izstāšanās tehnisku problēmu dēļ. No „Mercedes" puses izskanējuši signāli, ka viņi vēlētos turpināt sadarbību ar 43 gadus veco sportistu, tādējādi visdrīzākais šī lēmuma pieņemšanā galavārds ir pašam Šūmaheram.


„Mercedes" formula Šūmaheru šosezon pievīlusi jau vairākkārt. Foto: getty images

Intervijās Mihaels atzinis, ka šīs sezonas neveiksmes nav pie vainas tam, ka viņš vēl nav izdomājis par palikšanu pirmajā formulā. Skaidrs gan ir tas, ka Mihaels Šūmahers netaisās padoties: „Es noteikti tāpat vien nepadošos. Es vēl aizvien ticu mūsu kopīgajam projektam, un tam, ka mēs ar „Mercedes" izveidosim kaut ko ļoti labu".

Nākamais F1 posms risināsies jau šajā nedēļas nogalē, kad pasaulē ātrākajiem sportistiem būs jāsacenšas Valensijas trasē Spānijā. F1 riepu apgādātāja „Pirelli" autosporta nodaļas vadītājs Pols Hemberijs tieši Šūmaheru šajā posmā uzskata par vienu no favorītiem, un iesaka citiem derībās likt tieši uz septiņkārtējo pasaules čempionu.

F1 kopvērtējums pēc septiņiem posmiem:
1. Luiss Hamiltons, McLaren, 88 punkti
2. Fernando Alonso, Ferrari, 86 punkti
3. Sebastians Fetels, Red Bull, 85 punkti
4. Marks Vēbers, Red Bull, 79 punkti
5. Niko Rosbergs, Mercedes, 67 punkti
6. Kimi Raikonens, Lotus, 55 punkti
7. Romāns Grožāns, Lotus, 53 punkti
8. Džensons Batons, McLaren, 45 punkti
9. Serhio Perezs, Sauber, 37 punkti
10. Pastors Maldonado, Williams, 29 punkti
...
18. Mihaels Šūmahers, Mercedes, 2 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png