profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vai čempions Fetels pāries uz Ferrari?

Artūrs Virbulis 11.06.2012 - 15:15 Vai čempions Fetels pāries uz Ferrari?
Vai Alonso un Fetels drīzumā būs komandas biedri? Foto: pungas.com

„Nekad nesaki nekad," tā baumas par divkārtējā F1 pasaules čempiona Sebastiana Fetela („Red Bull") iespējamo pāriešanu uz „Ferrari" komandu komentējis tās vadītājs Stefano Domenikali. Tās gan šobrīd nav vienīgās baumas par pilotu rokādēm nākamajās sezonās, jo līgums šogad beidzas gan Mihaelam Šūmaheram („Mercedes"), gan Luisam Hamiltonam („McLaren").

Fetels vairākas reizes noliedzis baumas par to, ka viņam prātā ir domas par komandas maiņu, vai arī, ka viņš jau it kā esot parakstījis līgumu ar „Ferrari" komandu. Šobrīd vācu čempionam ir līgums ar „Red Bull" līdz 2014. gadam, tomēr tajā ir iekļauts punkts par aiziešanu jau 2014. gadā. Tajā noteikts, ka, ja „Red Bull" Fetelu 2013. gadā neapgādās ar konkurētspējīgu auto, tad Fetels jau 2014. gadā var mainīt komandu.

Pāriešana uz „Ferrari" nebūtu nekāds pārsteigums, zinot, ka Fetels vienmēr apbrīnojis tradīcijām bagāto komandu. Arī no otras puses, t.i. „Ferrari" komandas vadītāja izskanējušas uzslavas 24 gadīgajam F1 pilotam, par kuru Domenikali teicis, ka ar apzīmējumu „ļoti labs" nepietiekot, lai raksturotu vācieša spējas.


Hamiltons par savu nākotni neuztraucas. Foto: corbis

Fetels figurē kā kandidāts uz Felipes Masas vietu, kura līgums tāpat kā Hamiltonam un Šūmaheram arī beidzas šogad. Ņemot vērā brazīlieša pēdējā laika vājo sniegumu, ir skaidrs, ka „Ferrari" ar viņu līgumu pagarināt netaisās. Viens no variantiem gan būtu, ka ar Masu tiek pagarināts līgums vēl uz vienu gadu, lai sagaidītu iespējamo Fetela pāriešanu. Otram jeb pirmajam „Ferrari" pilotam Fernando Alonso līgums ir līdz 2016. gadam un par viņa palikšanu itāļu komandā šaubu nav.

Tikmēr 2008. gada čempions brits Luiss Hamiltons par savu nākotni vēl neuztraucas. „Mana nākotne šobrīd nekādu lomu nespēlē, es par to nedomāju. Svarīgi ir koncentrēties uz to, lai es šogad pēc iespējas vairāk sasniegtu," tā savu nākotni komentējis Luiss Hamiltons, piebilstot, ka „man nav intereses par citām komandām". Tas nozīmē, ka Hamiltons un „McLaren" visdrīzākais sadarbību turpinās, un līgums līdz sezonas beigām tiks parakstīts.

Ar Mihaelu Šūmaheru un „Mercedes" situācija ir sarežģītāka, jo nedz viena, nedz otra puse septiņkārtējā čempiona līguma beigšanos īpaši nav komentējusi. Visdrīzākais viss atkarīgs no tā, vai Šūmaheram būs vēlēšanās turpināt, vai nē, savukārt šajā lēmumā lomu spēlēs tas, vai vācu leģendai šogad beidzot izdosies izrauties no neveiksmēm un cīnīties par uzvarām. Tādējādi interesantajiem notikumiem trasē turpmākajos mēnešos pievienosies tikpat interesanti notikumi arī ārpus trasēm.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png