profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nokia ''uzmet'' WRC

Mārtiņš Jankovskis 31.05.2012 - 07:44 Nokia ''uzmet'' WRC
Foto: nokiaconnects.com

Lai arī pirms krietna laika North One Sport (NOS) ar FIA noslēdza ilgtermiņa līgumu (līdz 2020. gadam) par pasaules rallija čempionāta (WRC) pārraidīšanu televīzijā un tā tēla spodrināšanu, īsi pirms šīs WRC sezonas šķīrās FIA un NOS ceļi. Šeit noteikti ''paldies" var teikt Vladimiram Antonovam, kurš 2011. gada sākumā iegādājās šo kompāniju, bet vēlāk atstāja to likteņa varā.

Šogad par WRC galveno atbalstītāju kļuva somu telekomunikāciju uzņēmums Nokia, kas bija gatava WRC iepludināt vairākus miljonus sterliņu mārciņu. Tā arī notika un vairākus rallija posmus Nokia atbalstīja WRC, taču vakar kompānija nolēma pārtraukt sadarbību ar WRC.


Foto: nokiaconnects.com

WRC komisijas prezidents Jarmo Mahonens vakar paziņoja, ka ''Powered by Nokia'' apzīmējums ir izņemts no WRC rallija oficiālās mājas lapas. Mahonens atzina, ka tas ir liels zaudējums WRC, jo vairāku gadu līgums sākotnēji paredzēja to, ka katru sezonu Nokia WRC dos apmēram 2,5 miljonus sterliņu mārciņu. ''Tas ir liels zaudējums,'' saka Mahonens. ''Mēs neskatījāmies uz mūsu sadarbību ar Nokia kā tikai uz naudas devēju, jo Nokia bija mūsu partneris. Mums ar viņiem kopā bija izveidojusies laba platforma.''

Mahonens uzskata, ka iemesls, kāpēc Nokia pameta WRC, ir tas, ka šobrīd pasaules rallija čempionāts joprojām ir bez promoutera.

Sarunas nobeigumā Mahonens atzina, ka jaunā promoutera vārds, visticamāk, tiks paziņots 15. jūnijā, kad notiks kārtējā pasaules motorsporta padomes sēde.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png