profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallijā var braukt arī bez mašīnas (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 30.05.2012 - 07:51 Rallijā var braukt arī bez mašīnas (VIDEO)
Foto: Scanpix

Ar franču sportista Sebastjana Lēba uzvaru aizvadītajās brīvdienās noslēdzās pasaules rallija čempionāta posms Grieķijā. Apskatot vairāku fotogrāfu bildes un operatoru video, radās ideja apkopot, mūsuprāt, interesantākos atgadījumus, momentus no Grieķijas rallija. Lūk, kas mums sanāca.

Rallijs centrs atradās Lurtaki kūrortpilsētā, kas atradās 80 kilometrus no Atēnām. Jau pēc tam, kad sportisti, viņu komandas un žurnālisti ieradās rallija norises vietā, gan sociālajos tīklos, gan dažādos portālos varēja lasīt par to, cik skaisti esot rallija norises vietā. Par to varam pārliecināties arī šajā bildē.


Foto: rallymani.cz

Taču ne tikai pilsēta bija skaista, bet arī apkārtne, kur notika rallijs. Šajā iespaidīgajā bildē redzami Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals.


Foto: Grzesiek Roslon

Jau pēc trases pierakstīšanas sportisti atzina, ka trase esot ļoti akmeņaina. Šajā bildē redzams, kā kādā ātrumposmā Lēbs pārbrauc pāri lielam akmenim.


Foto: twitter

Skatoties gan video, gan arī vairāku fotogrāfu bildēs, varēja secināt, ka šeit skatītāji ralliju vēro ļoti cieši ceļam. Tas, ka šāda skatīšanās var beigties slikti, apliecinājās Mads Ostberga video, kurā viņš uzbrauca virsū kādam operatoram.


Foto: rallye-sport.fr


Foto: rallysport.hu


Foto: facebook

Gandrīz katram kārtīgam rallija fanam ir savi favorīti, par ko tiek justs līdzi. Šajā bilde redzams, kā kāds rallija skatītājs ar lielu prieku sagaida vienu no ''Volkswagen'' braucējiem.


Foto: rallymani.cz

Turpinot par Volkswagen komandu, tad visa rallija garumā starp abiem pilotiem (Andreasu Mikelsenu un Sebastjanu Ožjē) izvērtās sīva cīņa. Diemžēl rallija 19. ātrumposma Mikelsens nolauza mašīnas riteni un rallijs viņam bija beidzies.


Foto: rallysport.hu

Debiju ar WRC  automašīnu šajā rallijā piedzīvoja ukraiņu sportists Oleksejs Tamrazovs, taču devītajā posmā ukraiņu sportists nenovaldīja savu ''Ford Fiesta RS WRC'' automašīnu un iekrita dziļā grāvī. Pateicoties skatītājiem, pēc 12 minūtēm sportists ralliju varēja turpināt.


Foto: facebook

Interesanta bilde padevusies Ričardam Balintam, kurš 12. posmā piefiksējis Fredrika Alina avārijas brīdi.


Foto: wrcfacetoface.com

20. ātrumposma no rallija sabojātas mašīnas piekares dēļ bija spiests izstāties tā brīža N4 klases līderis Nikolā Fuhs. Aplūkojot šo bildi, jāsecina, ka rallijs automašīnām bija tiešām ļoti smags.


Foto: Twitter

Savukārt šajā bildē var redzēt, kā Anda Neikšāna/Pētera Dzirkala Rally Class konkurents Rifats Sunkars sacenšas ar zirgu


Foto: Scanpix

Ļoti tuvu savai pirmajai uzvarai kopš 2005. gada bija Peters Solbergs, taču neliela kļūda un nolauzts ritenis. Kā zem šīs bildes uzrakstīja kāds rallija fans, tad: ''Šeit kaut kur laikam jābūt ritenim''.


Foto: wrcfacetoface.com

Taču tas vēl nav.
18. ātrumposms liktenīgs bija Naseram Al-Atijam, kurš pēc iespaidīga un negaidīta lēciena piedzīvoja avāriju. Par laimi, ne sportists, ne stūrmanis šajā negadījumā necieta.

Al-Atija piedzīvo avāriju


Kamēr rallija mašīnas nebrauc, tikmēr katrs sev laiku kavē kā nu māk. Šeit redzams, kā kāds rallija fans iejūtas pilota lomā, taču ir viena būtiska lieta - viņam nav automašīnas.

Rallija pilots (skatīt no 2:36)


Grieķijas rallija apskats:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png