profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Traģiskais rallija mēnesis turpinās

Mārtiņš Jankovskis 29.05.2012 - 07:08 Traģiskais rallija mēnesis turpinās
Foto: Ekrānšāviņš

Nesen jau rakstījām par traģiskajiem notikumiem Beļģijas un Francijas rallija nacionālajos čempionāta posmos, kas kopā prasīja četru cilvēku dzīvības. Diemžēl arī aizvadītajās brīvdienās Īrijas un Čehijas rallijos notika divas avārijas, kas kopā prasīja trīs cilvēku dzīvības.

Čehijā tika aizvadīts ceturtais rallija posms, kurā startēja 75 ekipāžas. Diemžēl 12. posmā savu ''Honda Civic Type-R'' spēkratu nenovaldīja Petrs Pelehs. Avārijā cieta 49 gadus vecais stūrmanis Alešs Zimolka, kurš nekavējoties tika nogādāts slimnīcā. Aculiecinieki ziņo, ka avārija nav bijusi smaga, taču, acīmredzot, vairāku neveiksmīgi apstākļu dēļ stūrmanis, kurš bija bundzinieks kādā rokgrupā, no iekšējiem savainojumiem vakarā mira.


Foto: ewrc.cz
 
Tāpat traģēdija notika Īrijā. Kā ziņo breakingnews.ie, tad tur kāds sportists nenovaldīja ''Ford Escort'' automašīnu un ieskrēja skatītājos. Diemžēl šajā avārijā bojā gāja kāds 50 gadus vecs vīrietis un 30 gadus veca sieviete (rallija stūrmane), kura, būdama mazuļa gaidībās, skatījās un atbalstīja savu draugu. Tāpat šajā negadījumā cieta vēl septiņi cilvēki, kuri nogādāti slimnīcā.

''Šī ir skumja diena. Karolīna Klerī vienmēr bija smaidoša un izpalīdzīga. Motorsports bija viņas dzīve. Tas ir šoks. Mūsu visdziļākā līdzjūtība Karolīnas ģimenei un tuviniekiem,'' saka kāda rallija kluba amatpersona.

Otrs bojāgājušais bija kāds ļoti kaislīgs rallija fotogrāfs. ''Džo Leins pameta mūs darot to, kas viņam ļoti patika - fotogrāfēt mašīnas kustībā. Viņš braukāja no viena rallija uz otru, tādējādi izrādot savu mīlestību pret šo sporta veidu. Mūsu domas ir ar viņu ģimeni,'' saka rallija amatpersona.

Kā saka paruna - Sargā sevi pats tad ari Dievs tevi sargās. Esam uzmanīgi un autosporta sacensībās izvēlamies drošus skatupunktus.

Video no notikuma vietas apskatāms šeit un šeit.
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png