profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ostbergs Grieķijas rallijā notriec fotogrāfu (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 28.05.2012 - 17:25 Ostbergs Grieķijas rallijā notriec fotogrāfu (VIDEO)
Mads Ostbergs. Foto: Scanpix/AFP

Grieķijas WRC rallijs svētdien pēcpusdienā noslēdzās ar franču sportista Sebastjana Lēba uzvaru. Šī franču sportistam bija 71.
uzvara karjerā un trešā Grieķijā. Lai arī kopvērtējuma tabulā cipari rāda, ka uzvara izcīnīta pārliecinoši, patiesībā cīņa visu nedēļas nogali bija ļoti sīva. Gan Jari Mati Latvala, gan Peters Solbergs franču sportistam izrādīja sīvu pretestību, taču šoreiz veiksme nebija ''Ford'' braucēju sabiedrotā - Latvala pārsita riteni, bet Solbergs nolauza riteni.


Jari Mati Latvala. Foto: Scanpix/AFP

''Cīņa bija ļoti smaga,'' iesāk Sebastjans Lēbs, kuram šī ir jau ceturtā uzvara šosezon. ''No sākuma mēs cīnījāmies četri braucēji, taču tad kļūdu pieļāva Latvala. Pēc tam dubļainos laikapstākļos ļoti ātrs bija Solbergs, kurš lika mums panervozēt. Vēlāk viņš izstājās un mums atlika tikai finišēt.''

Uz jautājumu, vai Lēbs visu laiku brauca ar maksimālu ātrumu, sportists turpina: ''Stūrmanis saka, ka braucām uz kādiem 80%, taču tā nebija - visu laiku gājām uz pilnu, izņemot sliktās vietās.'' Lai arī cīņa tiešā bija sīva un smaga, franču sportists atzīst, ka šis nebija viņa smagākais rallijs karjerā. ''Nē, katrs rallijs ir jauns izaicinājums. Esmu pārliecināts, ka šādas cīņas būs arī turpmāk. Tāds ir rallijs, jo līdz ko sāc braukt, tā viss var notikt. Izcīnīti 28 punkti, Hirvonens otrajā vietā - lielisks rezultāts,'' nobeidz Lēbs.


Sebastjans Lēbs līksmo. Foto: Scanpix/AFP

Visvairāk vakar sarūgtināts bija Peters Solbergs, kurš bija ļoti tuvu tam, lai atkal izcīnītu uzvaru (pēdējo reizi viņš WRC čempionātā uzvarēja 2005. gadā). ''Esmu vīlies. Gribu atvainoties arī komandai. Ļoti gribēju uzvarēt, taču šoreiz nesanāca. Līdz avārijai mana braukšana bija perfekta - bez nevienas kļūdas. Taču neko darīt - jāsaglabā vēss prāts un jāgatavojas nākamajam rallijam.

Jautāts, kā notika avārija, Solbergs turpina. ''Plāns pēdējā dienā bija braukt maksimāli ātri, jo gribējās jau pirmajā posmā Lēbam atspēlēt divas trīs sekundes. Pēc nobrauktiem desmit kilometriem ar Lēbu uzrādījām identiskus laikus, tāpēc tad nolēmu braukt vēl ātrāk. Diemžēl vienā līkumā iebraucu par ātru, trāpīju pa apmali un nolauzu riteni.''


Peters Solbergs. Foto: Scanpix/AFP

Tikmēr Miko Hirvonens atzina, ka pēc tam, kad viņa konkurenti atrāvās un iekrāja lielāku pārsvaru, viņš nolēma netrakot un sasniegt finišu. Lai arī vienu brīdi somu braucējs bija ceturtais, rallija beigās Hirvonens, braucot piesardzīgi, palika otrais.

Uzreiz aiz pjedestāla palika Mads Ostbergs, kurš desmitajā posmā kādā asā līkumā notrieca fotogrāfu. Šobrīd nav zināms, vai fotogrāfs guva kādu nopietnāku savainojumu, taču video redzams, ka viņš notikuma vietu nespēja pamest saviem spēkiem.

Līdz ar to pēc sešiem posmiem līderis ir Lēbs, kuram seko Hirvonens un Mads Ostbergs.

Grieķijas rallija rezultāti:
1. S.Lēbs Citroen DS3 WRC 4:42:03.3
2. M.Hirvonens   Citroen DS3 WRC +40.0
3. J.M.Latvala
Ford Fiesta RS WRC 
+3:04.8
4. M.Ostbergs Ford Fiesta RS WRC +6:16.4
5. M.Prokops Ford Fiesta RS WRC +7:46.5
6.
T.Noivils Citroen DS3 WRC +9:41.4
7. S.Ožjē Škoda Fabia S2000 +12:59.9
8. J.Al-Radži Ford Fiesta RRC +20:12.2

Kopvērtējums:
1. Lēbs 119
2. Hirvonens  
89
3. Ostbergs 80
4. Solbergs 73
5. Latvala 45

Ostbergs notriec fotogrāfu


Solbergs avarē un zaudē iespēju cīnīties par uzvaru


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png