profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Grieķijas rallijs sākas ar pārsistiem riteņiem, Tanaks trāpa pa koku (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 24.05.2012 - 17:01 Grieķijas rallijs sākas ar pārsistiem riteņiem, Tanaks trāpa pa koku (VIDEO)
Peters Solbergs. Foto: Facebook

Šodien (ceturtdien) tiks dots starts Grieķijas WRC rallijam. Ja Argentīnas rallijs skaitās viens no grūtākajiem tieši braukšanas ziņā (502 kilometri), tad Grieķijas rallijs ir slavens ar saviem smagajiem ceļiem. Gan palasot pilotu atsauksmes, gan komentārus, tad rallija uzvarētājs būšot tas, kurš mazāk pārsitīs riepas, jo šis ir sezonas akmeņainākais rallijs.

''Domāju, ka šajā rallijā braukšanas temps tiks koriģēts un mainīts pēc pārsisto riepu daudzuma. Līdzi trasē mums būs divas rezerves riepas, taču pastāv iespēja, ka arī ar tām var izrādīties par maz,'' vakar portālam atklāja Andis Neikšāns.


Ceļa posms Grieķijas rallijā. Foto: Twitter
 
Šodien vadošie WRC rallija braucēji aizvadīja treniņbraucienus un kvalifikāciju, lai noteiktu starta secību pirmajai dienai. 6,20 kilometrus garo ātrumposmu visātrāk veica Peters Solbergs, kuram tikai 0,098 sekundes zaudēja komandas biedrs Jari Mati Latvala, bet 0,7 sekundes atpalika kopvērtējuma līderis Sebastjans Lēbs.


Mads Ostbergs. Foto: rallye-sport.fr
 
Pēc kvalifikācijas sportisti izvēlējās sev starta vietas. Ņemot vērā, ka pirmajiem trasē doties vissliktāk (jāattīra ceļš), Solbergs izvēlējās trasē doties no pēdējās piedāvātās 13. vietas. Pirms viņa brauks Latvala un Lēbs. Kā pirmais Akropoles ralliju sāks brazīlietis Paulo Nobre.

Jāatzīmē, ka jau šis kvalifikācijas brauciens pierādīja to, ka apstākļi sportistiem nebūs viegli - Nasers Al-Atija trāpīja pa lielu akmeni un pārsita automašīnas riteni, Ots Tanaks notrieca mazu koku un sabojāja stūres iekārtu, bet čehs Martins Prokops esot bijis tuvu tam, lai piedzīvotu lielu avāriju (lielā ātrumā trāpīja pa akmeni, pārsita riteni un noskrēja no ceļa.). Arī Andis Neikšāns un Pēteris Dzirkals otrajā braucienā esot salocījuši mašīnas disku.


Foto: rallye-sport.fr

''Ja jāattīra ceļš, tad šī ir labākā pozīcija,'' iesāk Peters Solbergs. ''Gan mēs, gan komanda, gan arī mašīna šobrīd ir lieliskā formā. Domāju, ka šis varētu būt mans rallijs.''

Bez WRC braucējiem savu meistarību šajos ceļos slīpēs WRC Akadēmijas braucēji, PWRC klases sportisti, kā arī ''Rally Class'' braucēji, kuru vidū ir arī Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas ekipāža Andis Neikšāns un Pēteris Dzirkals. Kopā uz starta izies 53 ekipāžas, kurām trīs dienās (viens posms tiks aizvadīts jau šodien) būs jāveic 22 ātrumposmi ar kopējo garumu 409 kilometri.

Pirmais ātrumposms, kurš būs garākais šajā rallijā, startēs 18:28 pēc Latvijas laika.

Starta secība pirmajai dienai
1. Nobre
2. Araujo
3. Oliveira
4. Al-Attiyah
5. Prokop
6. Tanak
7. Ostberg
8. Neuville
9. Hirvonen
10. Novikov
11. Loeb
12. Latvala
13. Solberg

Tanaks trāpa pa koku un sabojā riteni:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png