profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latviešu sportists Radical Eiropas seriālā izcīna otro vietu

Artūrs Virbulis 18.04.2012 - 13:00 Latviešu sportists Radical Eiropas seriālā izcīna otro vietu
Foto: radicalsportscars.com

Marta sākumā ziņojām par to, ka Baltijas autošosejas čempions Konstantīns Calko plāno aizvadīt pilnu sezonu „Radical Masters Euroseries" seriālā. Aizvadītajā nedēļa nogalē Calko aizvadīja savas pirmās šīs sezonas sacīkstes, tādēļ „Go4speed" ar viņu sazinājās, lai noskaidrotu, kā jaunajam pašmāju pilotam veicās Silverstounas trasē.

18 gadus jaunais braucējs atzīst, ka sacīkšu nedēļas nogale iesākās ne pārāk veiksmīgi, jo piektdienas treniņā komandu piemeklēja tehniskas problēmas un viņš spēja veikt vien četrus treniņa apļus. Arī sestdienas treniņos Calko aizvadīja vien astoņus treniņu apļus, tomēr neraugoties uz to, viņš kvalifikācijā savā klasē spēja izcīnīt pirmo vietu. Šajā brīdī jāatzīmē, ka trasē vienlaikus savus braucienus aizvada gan ātrākie „Radical SR8" klases spēkrati, gan arī „Radical SR3 RS", ar kādu trasē dodas arī Konstantīns Calko un viņa komandas biedrs Tomass Maidingers.

Calko startēja kā pirmais un visu savu brauciena laiku bija pirmais, bet uz otro sacīkšu pusi pie stūres sēdās komandas biedrs Maidingers, kurš diemžēl atkrita uz sesto pozīciju. „Pēc sacīkstēm parunājām, paskatījāmies video, un viņš sāka uzreiz braukt ātrāk. Otrajā braucienā viņš startēja no desmitās vietas un tika līdz astotajai, tad sekoja maiņa un es no astotās vietas aizcīnījos līdz otrajai. Man pietrūka viens aplis, lai apdzītu arī līderi, jo biju par trīs sekundēm aplī ātrāks," tā par savu komandas biedru un otro braucienu Konstantīns Calko.


Calko un Maidingera šīs sezonas automobīlis. Foto: speedfactory.eu

„Visi bija priecīgi, es arī esmu priecīgs par pirmo posmu. Interesants moments bija pirmā brauciena starts, kad startā spēju apdzīt piecus „Radical SR8". Protams, ka pēc 2-3 apļiem viņi mani apdzina atpakaļ, bet tāpat bija interesanti ar viņiem pacīnīties," stāsta jaunais Latvijas autošosejas talants. Taujāts par nākamo posmu mērķiem, Calko atzīst, ka „mēģināsim turēt pjedestālu. Beļģijā būs vairāk iespējas uzvarēt, jo trase ātra un mums auto tieši taisnēs ir ātrāka, bet citiem atkal līkumos".

Jāatzīmē, ka kopā uz starta pirmajā posmā izgāja 37 spēkrati, no kuriem 15 startēja „Radical SR3 RS" klasē. Konstantīnam Calko un Tomasam Maidingeram nākamais posms paredzēts 3. maijā leģendārajā „Spā-Frankošampas" trasē Beļģijā. „Go4speed" Calko un Maidingeram novēl veiksmi un pirmo uzvaru jau nākamajā „Radical Masters Euroseries" posmā.

Pirmā „Radical Masters Euroseries" posma rezultāti:
1. brauciens
1. Hart, Radical SR8, Works
2. Woodward, Radical SR8, 360 Racing, +2.4 sek
3. Igor Urien, Radical SR8, Speed Factory, + 2.9 sek
...
18. Stubbe Olsen, Radical SR3 RS, Slim Racing, +2 min
20. Kane / Padmore, Radical SR3 RS, Raw Motorsports, +1 aplis
21. Noble, Radical SR3 RS, A F Noble, +1 aplis
...
24. Meidinger / Calko, Radical SR3 RS, Speed Factory, +1 aplis

2. brauciens
1. Allos, Radical SR8, Ivolt Sollatek
2. Wells / Littlejohn, Radical SR8, +4.2 sek
3. Smithson / Moseley, Radical SR8, + 5.7 sek
...
19. Stubbe Olsen, Radical SR3 RS, Slim Racing, +1 aplis
20. Meidinger / Calko, Radical SR3 RS, Speed Facotry, +1 aplis
22. Abbott / Stoneman, Radical SR3 RS, Works, +1 aplis
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png