profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nākamgad Biķerniekos redzēsim GT klases automašīnas

Artūrs Virbulis 30.11.2011 - 19:44 Nākamgad Biķerniekos redzēsim GT klases automašīnas
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Praktiski visās autosporta disciplīnās notiek aktīva gatavošanās nākamajam gadam. Ja sportisti savus spēkratus vēl var turēt ziemas miegā, tad sacensību organizatori nevar snaust. Izņēmums nav arī autošoseja, kuras organizēšanu nākamgad uzņemsies LAF šosejas komisijas pārstāvji Jānis Ducmanis un Andis Meilands. Viņus tad arī aicinājām uz sarunu, lai uzzinātu visu par 2012. gada autošosejas sezonu.

Nākamgad Latvijā, Biķernieku trasē, redzēsim jau ierasto Latvijas čempionāta Nacionālo klasi, Igaunijas čempionāta BMW 325 kausu un Baltijas čempionāta „Baltic Open" ieskaiti. Jaunums būs Baltijas čempionāta „Kumho Challenge" klase, kas uzskatāma par „Super 1600" pēcteci. Noteikumi lielos vilcienos būs tādi īpaši, būtiskākās izmaiņas saistās ar samazinātu dalības maksu un to, ka startēt varēs nevis ar slikiem, bet gan „Kumho" ielas riepām.

Jāatzīmē, ka „Kumho Challenge" nākamgad būs pirmā klases Baltijas autošosejā, kurā par godalgotajām vietām pienāksies vērā ņemamas materiālas balvas: posma pirmās vietas ieguvējs saņems četras jaunas „Kumho" riepas, otrā vieta - divas, bet trešās vietas īpašnieks tiks pie vienas sacensību riepas. Jāatzīmē, ka tieši šī klase nākamgad varētu kļūt par plašāko Baltijā, jo tiek plānots, ka uz starta izies 20 un vairāk automašīnas, t.sk. šī gada Nacionālās klases čempions Didzis Pope.

No sacensību programmām izzudīs Super B2000 ieskaite, kas tiks pievienota „Baltic Open" klasei. Tā turpmāk vairs nedalīsies „Baltic Open I" un „Baltic Open II" ieskaitēs, bet gan būs viena klase ar vienu čempionu. Tiesa, būs vairākas apakšklases, kas būs sadalītas pēc tilpumiem, līdzīgi kā 1000 kilometru sacensībās.

Te vietā būtu jautājums - kāds prieks braukt ar mazāk jaudīgu auto, ja pa priekšu brauks dažādi „Kit car" un citi brīnumi? Uz šo jautājumu atbilde ir sekojoša: punktus braucēji saņems gan par pozīciju kopvērtējumā, gan arī par vietu apakšklasē. Ja kāds ar, piemēram, 1,6 litru automašīnu visu sezonu regulāri uzvarēs savā klasē, kā arī kopvērtējumā ierindosies augstās vietās, tad arī šim braucējam būs iespēja cīnīties par „Baltic Open" čempiona titulu.

Saldais ēdiens skatītājiem plānojas augusta vidū, kad Rīgas svētku laikā, Biķerniekos pulcēsies vairākas GT klases automašīnas kā, piemēram, Dodge Viper un citi līdzvērtīgas jaudas spēkrati. Līdz ar to paralēli Latvijas, Igaunijas un Baltijas čempionātiem būs iespējams vērot vienas sacensības GT kausa izcīņu, kam varētu tikt dots nosaukums „Rīgas kauss".
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png