profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

2011. gada autošosejas spilgtākie mirkļi un atskaņas. II daļa

Artūrs Virbulis 12.11.2011 - 15:10 2011. gada autošosejas spilgtākie mirkļi un atskaņas. II daļa
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Portāls „Go4speed" turpina aizvadītās autošosejas sezonas spilgtāko notikumu apskatu. Piedāvājam iepazīties ar nākamajiem pieciem attēliem, kas raksturo 2011. gada autošosejas sezonu.

6. 1000km Grand Prix Riga otro gadu pēc kārtas uzvaru lietuvieši

Foto: Go4speed

Cīņa par uzvaru 1000 kilometru izturības sacīkstēs bija aizraujoša, jo par to sīvi cīnījās lietuviešu „Rimo" un latviešu-lietuviešu „WEIS Motorsport" komandas. Praktiski visu sacensību laiku abas komandas turējās viena apļa robežās, kas šāda veida sacensībās uzskatāms par ciešu rezultātu. Beigās virsroku guva pieredze, un jau otro gadu pēc kārtas par „1000km Grand Prix Riga" uzvarētājiem kļuva „Rimo" ar 3. sērijas (E90) BMW.

7. Nacionālās klases pārsteigums - Jānis Vanks

Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Jāņa Vanka auto, kas bildē visiem priekšā, gatavs bija vien uz pēdējiem diviem autošosejas posmiem, tomēr ar tiem pietika, lai saviļņotu Nacionālās klases aprindas. Jau sākot ar pirmajiem apļiem Vanks bija starp līderiem, un būtu pārliecinoši uzvarējis abus divus posmus, ja vien nebūtu gadījusies viena sadursme un tehniskas likstas, kuru dēļ divreiz nācās izstāties. Šī gada pārsteigums gan ir apņēmības pilns novērst visas nepilnības, lai nākamgad varētu cīnīties par titulu.

8. Pope priekšā Zubkovam arī čempionātā

Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Šī bilde ir simboliska, jo Didzis Pope ar savu mazjaudīgāko VW Golf spēja izcīnīt Nacionālās klases čempiona titulu. Igors Zubkovs darīja visu, kas bija viņa spēkos, tomēr beigās nedaudz pietrūka. Tomēr droši, ka domu par čempiona titulu viņš nav atmetis, un nākamgad sagaidāma interesanta cīņa. Tikmēr Didzis Pope Nacionālo klasi pametīs un nākamgad spēkus izmēģinās S1600 klasē.

9. Arī vēsturiskie Žiguļi atgriežas trasē

Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Ja pagājušajā gadā uz starta vēl izgāja uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi žiguļi, tad šogad to skaits pēdējā posmā pārsniedza jau desmit. Ja ņem vērā pozitīvo volgu tendenci, tad nākamgad trasē vēsturisko žiguļu ieskaitēs visdrīzāk redzēsim jau piecpadsmit un vairāk spēkratus.

10. Caur vēsturi uz nākotni

Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Šī bilde izskatās gluži kā no astoņdesmitajiem, un iespējams tieši šī nostalģija šogad ir uzspodrinājusi autošosejas tēlu. Caur vēsturisko spēkratu atdzimšanu Latvijas autošoseja virzās nākotnē, kas sola braucēju un skatītāju pieplūdumu ne vien „Dzintara Volgai", bet arī modernajām autošosejas klasēm. Tiekamies nākamgad!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png