profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

21 gadu vecais Calko kļūst par savas Eiropas 'Le Mans' čempionāta komandas līderi

Mārtiņš Jankovskis 18.03.2015 - 23:57 21 gadu vecais Calko kļūst par savas Eiropas 'Le Mans' čempionāta komandas līderi
Konstantīns Calko. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Latviešu autosportists Konstantīns Calko oficiāli kļuvis par vienu no Eiropas "Le Mans" čempionāta (ELMS) jaunās sezonas dalībniekiem. Šogad sportists startēs piecos ELMS seriāla posmos.

„Šosezon galvenais uzsvars tiks likts uz Eiropas "Le Mans" čempionātu. ELMS seriālā būs pieci posmi, pirms kuriem marta beigās būs oficiālie testi,’’ stāsta 21 gadu vecais un talantīgais Konstantīns Calko.


Top jaunais Calko auto. Foto: Konstantins Calko - Racing Driver

Kā pastāstīja sportists, tad ELMS ir četru stundu garas sacensības, kur vienā ekipāžā brauks līdz trim pilotiem, kuri ik pēc laika mainīsies. ELMS seriālā tiks braukts ar prototipiem (LMP), kur šogad šajā čempionātā būs trīs klases – LMP2, LMP3 un GT Cars. Calko startēs latviešu un spāņu izveidotās "SVK by Speed Factory" komandas sastāvā.

„Šajā ELMS čempionātā startēšu LMP3 klasē, kurā startēs jauni braucēji un jaunas komandas. Šobrīd zināms, ka viens no maniem komandas biedriem būs spānis Hesuss Fusters, bet trešais pilots būs Lietuvas rallija braucējs Daiņus Matijosaitis,” stāsta Calko, kurš piebilda, ka šosezon viņam tiks uzticēti komandas līdera pienākumi, tāpēc treniņu un sacensību laikā mūsu braucējs paralēli strādās un palīdzēs abiem braucējiem kļūt ātrākiem.


Top jaunais Calko auto. Foto: Konstantins Calko - Racing Driver

Kā zināja pastāstīt Calko, tad šis auto būs ļoti jaudīgs. „Mūsu rīcībā būs "Ginetta" markas LMP3 prototips, kas būs aprīkots ar 420 zirgspēkus jaudīgu 5 litrīgu "Nissan" V8 atmosfērisko dzinēju. Braukšana ar LMP3 klases automašīnu būs līdzīga formulai, jo būs ļoti daudz piestrādāts pie aerodinamikas. Šīm LMP3 klases automašīnām būs ļoti liels piespiedējspēks (lielāks nekā LMP2 klases prototipiem), kas savā ziņā nedaudz atgādinās F1 braukšanas stilu. Taisnēs LMP3 zaudēs LMP2, bet līkumos šīs mašīnas būs ļoti ātras un stabilas.”

Par to, kāds ir sportista šīs sezonas mērķis un mūža sapnis, to varēs izlasīt plašākā sarunā ar Calko, kas būs lasāma ''IC INFORMĀCIJA'' žurnālā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png