profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Autosportiste Beate Klipa kļūst par pirmo Latvijas Ātruma Karalieni

Mārtiņš Jankovskis 08.03.2015 - 20:56 Autosportiste Beate Klipa kļūst par pirmo Latvijas Ātruma Karalieni
No kreisās Sanita Smiltiņa, Beate Klipa un Baiba Tētiņa. Foto: Kaspars Cikmačs‎

8.martā sporta kompleksā 333 par godu Sieviešu dienai pirmo reizi tika aizvadītas dāmu autosacīkstes" Ātruma Karaliene", kur savā starpā sacentās tikai un vienīgi dāmas, kuras cīnījās par vērtīgu balvu - 300 eiro dāvanu karti no ''Kumho Tyre".

Par pirmo Latvijas Ātruma Karalieni tika kronēta Beate Klipa, kura aiz sevis atstāja SRT rallija komandas pārstāvi Sanitu Smiltiņu.

Kā portālam pastāstīja šo sacensību organizators Gvido Elksnis, tad kopumā šīs bija lieliskas sacīkstes, kurās neiztika arī bez dažiem piedzīvojumiem.



Emīls Blūms un Toms Lielkājis sveic Beati un pārējās dāmas svētkos. Foto: LMT Autosporta Akadēmija

''Jā, sacensības veiksmīgi noslēgušās, lai arī negāja tik raiti, kā sākumā bija plānots. Arī tehnika vienā brīdī sāka niķoties,” portālam Go4speed atklāj Gvido Elksnis. ''Lai arī sākumā bija plānots, ka varētu startēt 20 – 25 dalībnieces, beigās uz starta izgāja 34 dāmas, no kurām dažas bija sportistes. Jau pašā sākumā neiztika bez piedzīvojumiem, jo pat treniņos bija brīži, kad mašīnas izbrauca ārpus trases. Noteikti lielu lomu spēlēja tas, ka vietām trase bija mitra, kas arī nedaudz apgrūtināja braukšanu. Lai arī bija dažas izlidošanas no trases, kopumā viss noritēja gludi, lai arī sacensību karstumā bija pat bīstami apdzīšanas manevri. Tāpat dažām dāmām bija nelielas problēmas ar mašīnu maiņām, jo dažām meitenēm bija grūti pierast pie citas mašīnas.''


Foto: Kaspars Cikmačs‎

Lai arī sākotnēji bija plānots, ka pēc trīs iebraucieniem piecas ātrākās dalībnieces tiks finālā, beigās sacensību organizatori nolēma, ka, ņemot vērā lielo dalībnieču skaitu un ka sāka krēslot, uzvarētājs tika noskaidrots pēc trijiem iebraucieniem. ''Sacensību kārtība bija tāda, ka vienā braucienā uz starta stājās četras dalībnieces, kuras startēja ar 15 sekunžu intervālu. Taču ātrākajām braucējām brīžiem izdevās noķert priekšā braucošās un tad notika savstarpēja cīņa. Katra dāma veica trīs braucienus, pēc kā kopvērtējumā tika skaitīti divu braucienu labākie laiki. Beigās pārliecinoši ātrākā visos braucienos bija Beate Klipa, kura aiz sevis atstāja Sanitu Smiltiņu un Baibu Tētiņu. Noteikti gribu piebilst to, ka uz starta izgāja 10 gadus veca sportiste Kitija Jeršova, kura uzrādīja sesto rezultātu. Taču pirmais desmitnieks uzrādīja ļoti blīvus rezultātus, tāpēc cīņa bija sīva,'' turpina Elksnis. 


Foto: Kaspars Cikmačs‎

''Ņemot vērā, ka sāka krēslot, meitenēm piedāvāju trešo braucienu nebraukt un izvizināt viņas ar sporta auto, taču viņas nobalsoja, ka grib braukt trešo braucienu. Pēc sacensībām izvizināju desmit dalībnieces no apakšējā gala. Protams, ka šajos braucienos meitenēm emocijas bija fantastiskas – acis mirdzēja un dažām pat bija liels šoks.''


Foto: Kaspars Cikmačs‎

Lai arī šis pasākums radās pēdējā brīdī, Gvido ar to bija apmierināts, lai arī nākamreiz sportists sola uzrīkot vēl jaudīgāku pasākumu. ''Kopumā ar pasākumu esam apmierināti, jo meitenes bija laimīgas, kas arī bija šī pasākuma galvenais mērķis. Zinām, kur nākamreiz ir jāpieliek, lai būtu vēl labāk. Atsaucība bija liela, kas, protams, priecē, taču nākamreiz noteikti centīsimies šo pasākumu padarīt vēl labāku, jo šoreiz šis bija tikai mūsu tīri izdomāts pasākums, kuram nesanāca piesaistīt vairāk atbalstītājus un palīgus,'' nobeidz Elksnis. 

Rezultāti:
1. Beate Klipa 68
2. Sanita Smiltiņa 65
3. Baiba Tētiņa 61
4. Vineta Sārtaputna 61
5. Monta Bojāre 61
6. Kitija Jeršova 60
7. Sabīne Andriksone 59
8. Evija Tētiņa 58
9. Evita Tīdmane 56
10. Ieva Černajeva 53
11. Klinta Alsvika 52
12. Linda Cikmača 50
13. Sandra Behmane 48
14. Diāna Lazdāne 48 
15. Lolita Emilie Logina 41 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png