profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nacionālajā klasē Pērnavā pārliecinoši uzvar Pope

Go4speed 19.06.2011 - 15:55 Nacionālajā klasē Pērnavā pārliecinoši uzvar Pope
Valdis Zāgeuss/Go4speed


Sestdien Igaunijā, Pērnavas trasē, risinājās Latvijas un Baltijas autošosejas trešais posms. Atraktīvajā Nacionālajā klasē pirmo uzvaru šosezon izcīnīja Didzis Pope, savukārt Super B2000 klasē pirmā vieta Uldim Timakam.

Uz Igauniju kopskaitā devās 11 latviešu sportisti, kas uzskatāms par labu rādītāju. Astoņi piloti uz starta izgāja Nacionālajā klasē, bet pa vienam Super 1600, Super B2000 un Baltic Open ieskaitēs. Vislielākais dalībnieku skaits bija vērojams igauņu BMW 325 klasē, kurā uz starta stājās kopskaitā 17 braucēji.

Ja piektdienas treniņā lija lietus un trase bija slapja, tad sestdien sacīkstes tika aizvadītas pa sausu trasi. Nepatīkams gadījums notika rīta kvalifikācijas laikā, kad Super 1600 pilots Armands Keišs nesavaldīja spēkratu un izslīdēja no trases, uztriecoties virsū "Autosporta programmas Nr.1" operatoram. Par laimi nedz braucējs, nedz operators nopietnas traumas neguva. Keiša auto gan tik operatīvi nebija salabojams, tādēļ uz starta viņš sacīkstē neizgāja.

Braucēju un skatītāju interesēs organizatori pieņēma lēmumu Super 1600, Super B2000, Baltic Open un Juniors ieskaites apvienot vienā braucienā, līdz ar to uz starta šeit izgāja 12 braucēji. Abos braucienos pirmajā vietā ilgu laiku atradās Uldis Timaks, tomēr gan pirmajā, gan otrajā iebraucienā viņam nepaveicās ar lēnāku braucēju apdzīšanu par apli, kā rezultātā pirmo pozīciju nācās atdot Baltic Open pārstāvim Arunam Granskam. Neraugoties uz to, Super B2000 ieskaitē Timaks pārliecinoši pirmais.

Latviešu skatītājus visvairāk interesējošā Nacionālajā klasē par pirmajām pozīcijām cīnījās pagājušā gada čempions Kristaps Mietulis, pagājušā posma uzvarētājs Igors Zubkovs un Nacionālās klases veterāns Didzis Pope. Pirmajā braucienā no pārējiem pilotiem jau pirmajos apļos atrāvās Pope un Zubkovs, tomēr pēdējam tehniskas problēmas un izstāšanās 14. aplī. "Pirmos apļus cīnījāmies ar Zubkovu, tomēr pēc tam viņam defekts un tā es pēdējos apļus mierīgi noripinājos līdz galam," savu pirmā brauciena uzvaru raksturo Pope.

Otrajā braucienā Zubkovam bija paredzēts startēt pēdējam no boksiem, tomēr viņš par vēlu ieradās un viņu attiecīgi uz starta vairs nepielaida. Līdz ar to favorīti uz uzvaru otrajā braucienā Mietulis un Pope. Startējot no ceturtās pozīcijas Pope ātri aizcīnījās līdz Mietulim un veiksmīgi to apsteidza. Ātrums gan abiem bija līdzīgs un visu atlikušo braucienu viņi aizvadīja divu līdz trīs sekunžu atstatumā.

Ar veiksmīgo startu trešajā posmā Didzis Pope ir izvirzījies par pārliecinošu līderi Nacionālās klases kopvērtējumā, tādēļ loģiski, ka viņš taujāts par šīs sezonas mērķi, atzina, ka "tas ir čempiona tituls". "Pēdējā aplī izbeidzās ģenerators, tāpat abos braucienos slīdēja jau sajūgs. Tas līdz nākamajam posmam jānovērš" tā par problēmām un gatavošanas nākamajam posmam skaidro Pope.

Nākamais Latvijas autošosejas čempionāta posms ar Nacionālās klases sacensībām risināsies 6. augustā Biķernieku sporta kompleksā, savukārt nākamais Baltijas čempionāta un vienlaikus pēdējais Nacionālās klases posms gaidāms tajos pašos Biķerniekos 17.-18. septembrī.

 

Rezultāti:

Nacionālā klase (LČ)

1. Didzis Pope, VW Golf III

2. Aldis Fokrots, BMW 320

3. Kristaps Mietulis, BMW 320

 

Super 1600 (BaTCC)

1. Martin Seppam (EST), VW Golf II

2. Raul Karu (EST), VW Golf II

3. Meelis Annus (EST), VW Golf II

 

Super B2000 (BaTCC)

1. Uldis Timaks (LV), Opel Astra

2. Roland Feodorov (EST), Honda Integra

 

Baltic Open (BaTCC)

1. Arunas Granskas (LT), Honda Civic

2. Konstantīns Calko (LV), BMW 320

3. Robertas Graudinis (LT), BMW M3

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png