profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lietuvā nacionālajā klasē uzvar Kalmi, smaga avārija Ločam

Go4speed 30.05.2011 - 15:31 Lietuvā nacionālajā klasē uzvar Kalmi, smaga avārija Ločam
Go4speed


Lai arī pagājušajā nedēļa nogalē visa uzmanība autosportā bija veltīta PRO driftam un autokrosam, tajā pašā laikā Lietuvā, Kačerginas trasē, norisinājās otrais Latvijas un Baltijas posms autošosejā. Par uzvarētāju Nacionālajā klasē pārsteidzoši kļuva Vitālijs Kalmi, kas pirmo reizi mūžā sacensībās startēja ar priekšpiedziņas automobīli.

Kā portālam "Go4speed" pavēstīja kādreizējais autošosejas pilots Andis Meilands, tad, neraugoties uz sliktajiem laika apstākļiem (lietu) un mazo dalībnieku skaitu, atmosfēra dalībnieku parkā bija laba un braucēji ar posmu kopumā apmierināti. Nacionālajā klasē uz starta izgāja septiņi piloti, savukārt apvienotajā Baltic Open klasē piedalījās 8 braucēji. Igauņu BMW 325 ieskaitē dalībnieku skaits vislielākais - 11.

Kā jau iepriekš minēts, aizraujošajā Nacionālajā klasē abu braucienu kopvērtējumā pirmo vietu izcīnīja Vitālijs Kalmi. Aiz viņa ierindojas Didzis Pope un pirmā posma uzvarētājs Igors Zubkovs. Tehniskas ķibeles piemeklēja pagājušā gada čempionu un pirmā posma otrās vietas ieguvēju Kristapu Mietuli - pirmā brauciena beigās viņš izstājās ar reduktora defektu. Lai arī auto uz nākamo iebraucienu tika salabots, arī šis reduktors nebija ilgdzīvotājs un sacensību vidū viņam nācās izstāties ar šo pašu defektu.

Smagu avāriju piedzīvoja Zigmunds Ločs, kura vadītais "Seat Ibiza" piedzīvoja vairākus kūleņus un pārlidoja pāri trases nožogojumam. Automašīna smagi cietusi, tomēr pašam Zigmundam ar veselību par laimi viss kārtībā.

Baltic Open II ieskaitē pirmo vietu abu braucienu kopvērtējumā ieguva Uldis Timaks, aiz sevis atstājot pirmā posma uzvarētāju Mantas Neverdauskas un Ramunas Čepkauskas. Baltic Open I ieskaitē, kurā piedalās automašīnas ar tilpumu virs diviem litriem, uz starta neizgāja neviens dalībnieks, jo pirmssacensību dienā vienīgais tās dalībnieks - Konstantīns Calko - diemžēl avarēja.

Nākamais Latvijas un Baltijas autošosejas čempionāta posms gaidāms 17. un 18. jūnijā Igaunijā, Pērnavas trasē. Jācer, ka braucēji būs novērsuši tehniskās problēmas un uz starta būs redzami kuplākā skaitā.

Rezultāti:

Nacionālā klase

1. Vitālijs Kalmi

2. Didzis Pope

3. Igors Zubkovs

 

Baltic Open II

1. Uldis Timaks

2. Mantas Neverdauskas

3. Ramunas Čepkauskas

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png