profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijai vairākas uzvaras Baltijas čempionātā autošosejā, Ciekalam uzsprāgst motors

Go4speed 20.05.2014 - 10:43 Latvijai vairākas uzvaras Baltijas čempionātā autošosejā, Ciekalam uzsprāgst motors
Jānis Ciekals. Foto: Publicitātes foto

Lieliskos laika apstākļos un draudzīgā sacīkšu atmosfērā tika aizvadīts Baltijas autošosejas čempionāta pirmais posms Igaunijā, Pērnavas trasē. Kuplā pulkā bija ieradušies arī dalībnieki no Latvijas, izcīnot vairākas uzvaras klasēs. Kopumā sacensībās uz starta stājās 96 dalībnieki dažādās klasēs, tai skaitā arī draudīgie somu Chevrolet Camaro.


Publicitātes foto

Kā portālam pastāstīja Jānis Straupe, tad Nacionālajā klasē uzvaras abos braucienos izcīnīja TVA pilots Igors Zubkovs, pirmajā pat startējot no pēdējās vietas. 2012. gada čempions pieteica sevi kā galveno pretendentu uz čempiona titulu. Pēdējo divu gadu vicečempions Jānis Vanks pirmajā braucienā finišēja otrais, bet otrajā tikai devītais: ''Ja kopā treniņos divās dienās nobraukti tikai divi apļi dažādu tehnisku problēmu dēļ, tad uzskatu, ka rezultāts ir labs. Otrajā braucienā no beigām jau dzinu braucējus nost, līdz atteica darboties viens cilindrs, kā rezultātā nācās atkrist uz beigām'', Jap-Factory komandas braucēja auto niķojās šajā nedēļas nogalē.

Stabilu sniegumu demonstrēja viesis no Krievijas Dmitrijs Savetejevs – divas trešās vietās un summā otrais: ''Ļoti apmierināts esmu gan ar sacīkšu organizāciju un konkurentiem, visi ir draudzīgi un izpalīdzīgi. Noteikti braukšu vēl, tikai mazliet jāpiestrādā pie mašīnas regulējumiem”. Otrajā braucienā otro vietu ieņēma pērnā gada Baltijas čempions motošosejā Garijs Rožkalns.


Igors Zubkovs. Publicitātes foto

Kumho Challenge klasē ar motora tilpumu līdz 1.6l jau kvalifikācijā neapturams bija Jānis Ciekals, kuram gan motora defekta dēļ trešā vieta pirmajā braucienā, tomēr otrajā Jāni neviens nevarēja apturēt. ''Pirmajā braucienā viss bija ļoti labi, līdz uzsprāga motors un viss aizgāja pa gaisu. Labi, ka līdzi bija otrs dzinējs – līdz nākamās dienas startam paspējām ielikt. Ar standarta motoru izdevās uzvarēt, bet visa darba un negulēšanas dēļ taisnēs acis krita ciet”, priecīgs par uzvaru ir talsinieks.


Pēteris Laipnieks. Publicitātes foto

Neveiksmes abos braucienos ar Honda dzinējiem vajāja arī Valteru Šulcu. Divas otrās vietas Viptuning komandas braucējam Artjomam Koclamazašvili: ''Visas dienas jaunajam auto bija dažādas bērnu slimības. Ar to jārēķinās ar jaunuzbūvētiem auto. Mazliet pietrūkst jaudas un vajag iegūt mazāku svaru”.

Baltic Open klases braucienā kopā ar lietuviešu klasēm un somu Camaro uz starta izgāja 25 spēkrati ar visdažādākajiem auto – Radical, Ginetta G50, dažādu paaudžu BMW M3. Baltic Open klasē uzvaras izcīna Vitoracing pilots Vitālijs Kalmi ar jaunuzbūvēto BMW E92 M3. Ar Nissan 350Z elektroniku netika galā Kārlis Ņikiforovs, kam pilnvērtīgas sacensības nesanāca.


Vitālijs Kalmi. Publicitātes foto

Sestdienā Volgu braucienos pa uzvarai Andrejam Pauperam un Ainaram Šēnfeldam. Braucienu summā labākais bija Šēnfelds – pirmā un otrā vieta. Jap-Factory pilots Šēnfelds ir arī līderis kopvērtejumā Neveiksmīga nedēļas nogale pērnā gada čempionam Antonam Dolgopolovam – izstāšanās pirmajā braucienā, sagriešanās otrajā un finišā trešā vieta.

VAZ klasē atkal īstas konkurences nebija Pēterim Laipniekam – divas pārliecinošas uzvaras. Otrais Viesturs Tilgass, trešais Arnis Alksnis.

Nākamās sacensības pēc mēneša 28. un 29. jūnijā atkal Pērnavas trasē, kur notiks ne tikai Baltijas un Latvijas čempionāts, bet arī Somijas čempionāts.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png