profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Dzintara aplī' startēs liels skaits automašīnu, būs arī parāde Rīgas ielās (VIDEO)

Go4speed 30.04.2014 - 10:47 'Dzintara aplī' startēs liels skaits automašīnu, būs arī parāde Rīgas ielās (VIDEO)
Gints Bremze un Ivars Vasaraudzis. Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

Svētdien, 4.maijā, norisināsies vēsturisko automobiļu sacensību “Dzintara aplis” trešās sezonas atklāšana ar vēsturisko spēkratu parādi galvaspilsētas ielās. Parādē piedalīsies teju 50 vēsturisko spēkratu – Volgas un VAZ klases automašīnas, kuras, policijas eskorta pavadībā, pl.14.30 startēs no Biķernieku kompleksās sporta bāzes un virzīsies uz Brīvības ielu, lai īsi pēc pl.15.00 finišētu Rīgas doma laukumā. Stundas garumā - līdz pat pl.16.00 Rīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem būs iespējams klātienē apskatīt savulaik tik populārās Padomju laika sacīkšu automašīnas.


Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

Savukārt, pirmdien, 5.maijā, sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju, Antīko automobiļu klubu un Ghetto Family producentu apvienību, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē norisināsies „Dzintara aplis” trešās sezonas pirmā posma sacensības un Latvijas čempionāta pirmais posms „Volgu” klasē. Sacensību dalībniekus un skatītājus sagaida ne tikai tradicionālās vēsturisko automobiļu autošosejas sacīkstes tādās klasēs kā „Volga”, „Vaz” un „Formula”, bet arī vēsturisko automašīnu detaļu placis un spēkratu izstāde. Kvalifikācijas braucieni sāksies pl. 12:00, sacensību oficiālā atklāšana – pl.13.30, savukārt, pirmais sacensību starta šāviens tiks dots pl.14:00.


Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

Vēsturisko automobiļu sacensību apmeklētājiem būs iespējams ne tikai klātienē sekot līdzi spēkratu sacensību norisei, bet arī vērot Ziemeļeiropas un Austrumeiropas viena no spēcīgākā moto frīstailera – Jāņa Rozīša un viņa komandas ”Stuntfighters” sniegumu. Tā pat drifta cienītājiem īpašs saldais ēdiens būs šovs no “Ghetto Drift Team”.

Īpašs uzsvars pasākumā būs uz lietderīga laika pavadīšanu visai ģimenei, tāpēc pašiem mazākajiem, sadarbībā ar CSDD, Ghetto Family un Latvijas Gumijlēcēju klubu, tiks nodrošinātas dažādas izklaidējošas atrakcijas. Savukārt, Biķernieku trases teritorijā norisināsies arī vēsturisko automašīnu izstāde un dažādi auto rezerves daļu tirdziņi, kuros kāroto detaļu varēs iegūt ikviens vēsturiskā auto īpašnieks.


Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

''Šogad “Dzintara apļa” kausā sagaidāms liels skaits sacīkšu automašīnu no vairākām valstīm,” stāsta Normunds Lagzdiņš, Biķernieku kompleksās sporta bāzes direktors. ''Volgu” klasi šogad pārstāvēs ap 30 jau labi zināmie braucēji, kuru vidū būs arī 2013.gada uzvarētāji Antons Dolgopolovs, Andrejs Paupers, Normunds Dobums, kā arī šīs klases autosporta leģenda Valdis Belmers. “VAZ 1600” un “VAZ 1300” automašīnu klasē mēs redzēsim 2013.gada uzvarētājus Ivaru Vasaraudzi, Pēteri Laipnieku, Gintu Bremzi, Pēteri Ziemani, Mārtiņu Lagzdiņu un Matīsu Mežaku. Braucienos piedalīsies arī jauni sportisti no Latvijas, Lietuvas un Krievijas, kā arī autosporta leģenda Juris Dambis. Kopumā “VAZ” klasi pārstāvēs ap 30 sporta automašīnu. Aizraujoši notikumi sagaidāmi arī “Formulu” klasē, kurā parasti karstākās cīņas norit starp latviešu un igauņu sportistiem – Induli Rukutu, Jaaku Kuulu, Andri Griķi un Ivaru Krūmiņu.''


Gints Bremze (no kreisās), Matīss Mežaks un Ivars Vasaraudzis (no labās). Foto: Морозов Вадим

Tie apmeklētāji, kuri uz sacīkstēm būs ieradušies ar Padomju retro automašīnām vai motocikliem, pasākumu varēs apmeklēt bez maksas. Tāpat bez maksas sacensību pasākumu varēs apmeklēt bērni līdz 12 gadu vecumam un pensionāri. Pārējiem ieejas maksa sacensībās – EUR 3.00.

Dzintara Aplis 2014: Treniņu diena


Komanda "929" gatavojas sacensībām "Dzintara Aplis"


Intervija ar Aivaru Laipnieku un Pēteri Laipnieku:
Komentāri
Go4speed 30.04.2014 11:37
Protams :)
ZaneK 30.04.2014 11:28
Raksta pirmajā bildē- Gints Bremze un Ivars Vasaraudzis! :)
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png