profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nacionālājā klasē čempions Pope, Volgās ātrākais Dolgopolovs

Go4speed 19.09.2011 - 10:56 Nacionālājā klasē čempions Pope, Volgās ātrākais Dolgopolovs
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Autošosejas sezonas noslēguma sacīkstes „Dzintara Volga 2011" beigušās ar vairākām sadursmēm un aizraujošām cīņām. Volgās uzvarēja Antons Dolgopolovs, savukārt Nacionālajā klasē čempiona titulu ar otro vietu posmā izcīnīja Didzis Pope.

Otrajā dienā uz starta izgāja pilnīgi visas klases, to skaitā arī vēsturiskās formulas, žiguļi un Volgas. Tāpat kā pirmajā dienā viens no interesantākajiem iebraucieniem otrajā dienā bija apvienotais brauciens, kurā piedalījās Super 1600, SB 2000, Baltic Open I un II un igauņu Juniors klases.

Scenārijs līdzīgs kā pirmajā braucienā - visiem pa priekšu Konstantīns Calko ar AMG Kit Car, savukārt otrajā pozīcijā šoreiz Kristaps Blušs, kurš aiz sevis sīvā cīņā atstāja Miku Holandu. Bluša un Holanda galvenais konkurents - Vitālijs Kalmi - ar reduktora defektu izstājās jau pirmajā aplī.

SB 2000 klasē pārliecinoši ātrākais Uldis Timaks ar praktiski divreiz mazjaudīgāko „Opel Astra" spēja turēt līdzi Baltic Open pilotam Aleksandram Gavrilčikam (BMW 135 GTR). Jāatzīmē gan, ka Aleksandram šī ir praktiski pirmā sezona autosportā. Super 1600 klasē abās dienās stabili ātrākais Andris Daugaviņš.

Volgu ieskaitē par pirmo vietu savā starpā cīnījās Andrejs Paupers un Antons Dolgopolovs. Pirmajā braucienā ātrāks bija Paupers, tomēr otro braucienu un tādējādi arī kopvērtējumu uzvarēja Dolgopolovs. Viņš izcīnīja arī „Dzintara Volgas" ceļojošo kausu. Starp žiguļiem stabili ātrākais bija rallists Ivo Ķilpis, bet pēc pirmā brauciena viņš tika diskvalificēts, savukārt otrajā iebraucienā sekoja izstāšanās.

Lielākais saspringums bija Nacionālajā klasē, kurā par čempiona titulu cīnījās Didzis Pope un Igors Zubkovs. Teorētiskas iespējas tikt pie titula bija arī Kristapam Mietulim, tomēr viņš uz starta neizgāja. Pēc otrās vietas pirmajā braucienā Pope nostiprināja savu pārsvaru pār sekotāju Zubkovu, tādējādi viņam otrajā iebraucienā bija jānobrauc vien stabili līdz finišam.

„Tāds arī bija plāns, bet iekāpjot mašīnā un izejot uz starta labi domātais plāns aizmirstās. Varēju braukt ātri, varēja apdzīt pārējos un beigās izdevās labs brauciens," tā pēc otrā brauciena Didzis Pope. „Kad Meilands man iedeva auto, viņš teica, ka jābrauc, jāriskē un ar šo auto jāiegūst tituls. Beigās tā arī sanāca un esmu, protams, ļoti priecīgs," par čempiona titulu izsakās Pope.

Pēc neveiksmīgajām lietus sacīkstēm pirmajā dienā Igors Zubkovs otrajā dienā spēja uzrādīt labu ātrumu un ierindojās otrajā pozīcijā, vienu vietu pirms Popes. Ar to gan nepietika, lai pārspētu Popi, tādējādi Zubkovs šogad vicečempions. Pirmo vietu posmā ar ceturto vietu pirmajā un uzvaru otrajā braucienā izcīnīja Kārlis Ņikiforovs, savukārt abu dienu ātrākajam pilotam Jānim Vankam pēc pirmās dienas uzvaras otrajā braucienā nācās izstāties ar degvielas sistēmas defektu.

Tā kā bija pamats domāt, ka atsevišķām Nacionālās klases automašīnām ir neatļautas pārbūves, pēc otrā brauciena pirmo piecu vietu ieguvējiem tehniskā komisija atvēra un pārbaudīja dzinējus. Lai arī pārbaudē neatļautas pārbūves neatklāja, šis solis parādīja, ka nākamgad pārbaudes būs stingrākas. Tas ļautu kliedēt mītu, ka Nacionālajā klasē nepieciešami lieli ieguldījumi automašīnu, it sevišķi dzinēju būvniecībā.

Rezultāti (abu braucienu kopvērtējums):

Baltic Open
1. Konstantīns Calko, AMG Kit Car
2. Kristaps Blušs, BMW E46 M3
3. Mick Holland, Ford Winston Cup Car

Baltic Open II
1. Mantas Neverdauskas, Honda Civic

Super 1600
1. Andris Daugaviņš, Honda Crx
2. Emīls Jakrins, VW Golf III
3. Raul Karu, VW Golf II

SB 2000
1. Uldis Timaks, Opel Astra
2. Atis Veismanis, Honda Civic
3. Arttu Hamalainen

Nacionālā klase
1. Kārlis Ņikiforovs, VW Golf III
2. Didzis Pope, VW Golf III
3. Igors Zubkovs, BMW 320 (E30)

VAZ 1300
1. Ronalds Seņavskis
2. Edgars Trūps
3. Bruno Ronalds Beinerts

VAZ 1600
1. Gints Bremze
2. Pēteris Laipnieks
3. Andris Priedītis

East Touring
1. Steffen Grossmann

Volga
1. Antons Dolgopolovs
2. Andrejs Paupers
3. Jānis Matulēns

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png