profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

1000km Grand Prix Riga uzvar lietuvieši, HGK piedzīvo avāriju

Go4speed 04.09.2011 - 21:08 1000km Grand Prix Riga uzvar lietuvieši, HGK piedzīvo avāriju
Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

„1000km Grand Prix Riga" noslēdzies ar lietuviešu uzvarētājiem un asām diskusijām pēc finiša. Diskusiju iemesls - abu pirmo vietu cīņa, kas vainagojās ar vairākiem kontaktiem. Trešajā vietā finišēja „TVA Racing I".

Uz starta izgāja 18 dalībnieki, bet ne visiem izdevās sasniegt finišu. Pirmais nopietnais starpgadījums notika sacensību pirmajā trešdaļā, kad „Alfa Romeo Klubas" ekipāža iebrauca boksos un aizdegās. Liesmas bija nelielas un ātri tika apdzēstas, bet sacensību turpināt lietuviešu komanda vairs nevarēja.

Neveiksmīga sacensība arī abām parējām „TVA Racing" komandām un „AD Racing Team", kuras visas trīs cīnījās ar dažāda veida dzinēja problēmām. Visas trīs ekipāžas lika lietā pacietību un finišu, tiesa gan atpaliekot par vairāk nekā 100 apļiem, sasniedza.

Līderu lomā jau no paša sākuma iejutās ekipāžas - lietuvieši „RIMO" ar BMW E90 (3,0 litru dīzeļdzinējs) un jauktā latviešu-lietuviešu dalībnieku komanda „WEIS Motorsport" ar AMG Kit car. Lai arī ātrums „HGK Motorsport" un „TVA Racing" bija līdzīgs kā līderiem, viņus vajāja nelielas tehniskas likstas, tādējādi vienubrīd abas komandas ierindojās devītajā un desmitajā vietā.

Vājuma posms tika pārvarēts un sacīkstēm ejot uz otro pusi latviešu favorīti ierindojās aiz lietuviešiem, savā starpā mainoties ar pozīcijām boksu apmeklējuma laikā. Bija sagaidāma aizraujoša cīņa par trešo vietu, tomēr „HGK Racing" BMW E46 M3 nolūza gāzes pēdalis. Pēc vairākiem boksos pavadītiem apļiem viņi tomēr atkal devās trasē, taču ne uz ilgu laiku.


Neveiksmīgi sacīkstes īsi pirms beigām noslēdzās HGK komandai. Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

14 apļus pirms beigām viņu BMW Egona Lapiņa vadībā piedzīvoja avāriju. Neraugoties uz nefinišēšanu, „HGK Racing" beigās 12. pozīcija. Trešo vietu bez beigu cīņas sev nodrošināja „TVA Racing".

Ne mazāk interesanta bija cīņa par pirmo vietu, kurā piedalījās jau iepriekš minētās lietuviešu ekipāžas - „Rimo" un „WEIS Motorsport". Jau sākot ar četrdesmitajiem apļiem (kopsummā pirmajai vietai jāveic 273 apļi) abas komandas turējās viena apļa robežās. Tādējādi sacensību līderis praktiski visu sacīksti bija „Rimo".


Komanda RIMO jau otro gadu izcīna uzvaru "1000km Grand Prix Riga" sacīkstēs. Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Emocijas tika uzkurinātas astoņus apļus pirms beigām, kad aizmugurē braucošā un par apli atpaliekošā „WEIS Motorsport" vienība ar pilotiem Konstantīnu Calko un Ramūnu Čapkausku pabakstīja priekšā braucošo Rimantu Blazulioni (Rimo). Pēc šī incidenta trasē devās drošības auto un visi pēdējie apļi tika aizvadīti aiz tā.

„Bija ideālas sacīkstes līdz brīdim, kad viņi sāka mūs bakstīt," tā „Rimo" braucējs Saulius Vitkauskas. Turpinot viņš stāsta, ka „komanda, kura bija otrajā vietā, saprata, ka viņi ar godīgiem līdzekļiem vairs nevar vinnēt, tādēļ palaida mūs par apli pa priekšu un centās nostumt mūs no trases".


Sacīkstes noslēdzas aiz drošības auto. Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

„Šo trakumu par laimi izbeidza drošības auto. Nākamgad uz Rīgas 1000 kilometriem nebrauksim, jo uzskatām, ka otrās vietas ieguvēja bija pelnījusi diskvalifikāciju, tomēr šādu variantu tiesneši pat neizskatīja," tā sarunu noslēdz Vitkauskas. Pirms tam gan atzīstot, ka pati trase ir interesanta un ātra, prieks tādā braukt.

No latviešu ekipāžām stabilu sniegumu demonstrēja „VIP Tuning" un „Kaļķis Motorsport" vienības, kuras abas katra savā klasē ierindojās ceturtajā vietā. Līdz medaļām nedaudz pietrūka, tomēr gan „VIP Tuning", gan „Kaļķis Motorsport" pierādīja, ka spēj cīnīties par augstām vietām.

Jāatzīmē trīs interesantas lietas, kas saistītas ar „TVA Racing". Pirmkārt viņi sacensībās devās ar trīs dažādiem auto, pie kam diviem auto bija identisks braucēju sastāvs, līdz ar to visi četri - Kalmi, Zubkovs, Vasiļjevs un Ašs - varēja no sirds izbraukāties. Trešo komandu veidoja Ruslans Riļcins, Zigmunds Ločs un drifteris Ervins Žuks, kas autošosejas sacīkstēs piedalījās pirmo reizi.

Rezultāti:

A2000
1. Skuba Racing Team (Egidijus Valeiša, Marius Slaboševičius), Renault Clio Cuo
2. Kaukas (Igoris Ivanovas, Kęstutis Vilkas, Marius Masiulionis), VW Golf 5 TDI
3. Artas Racing (Artūras Mrazauskas, Darius Baltramiejūnas, Valdas Valiukevičius), Honda Integra

A2000+
1. Rimo (Rimantas Blazulionis, Saulius Vitkauskas)
2. Weis Motorsport (Ramunas Čapkauskas, Konstantin Calko)
3. TVA Racing I (Vitālijs Kalmi, Igors Zubkovs, Viktors Vasiļjevs, Vladimirs Ašs)

Kopvērtējums

1. Rimo (Rimantas Blazulionis, Saulius Vitkauskas)
2. Weis Motorsport (Ramunas Čapkauskas, Konstantin Calko)
3. TVA Racing I (Vitālijs Kalmi, Igors Zubkovs, Viktors Vasiļjevs, Vladimirs Ašs)


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png