profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vasaraudzis izcīna titulu žiguļos, Grīvam debija un avārija Nacionālajā klasē

Artūrs Virbulis 17.09.2013 - 12:28 Vasaraudzis izcīna titulu žiguļos, Grīvam debija un avārija Nacionālajā klasē
Dolgopolovs (pa kreisi) pret Pauperu. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Aizvadītajā nedēļas nogalē Biķerniekos norisinājās Latvijas autošosejas sezonas noslēgums, kurā uz starta stājās 65 sportisti. Par dienas uzvarētāju varēja kronēt Antonu Dolgopolovu, kurš ar divām uzvarām sev nodrošināja gan Latvijas čempiona titulu, gan arī „Dzintara Aplis 2013" kausa izcīņu Volgu klasē. Tāpat tika noskaidroti kopvērtējuma uzvarētāji VAZ ieskaitēs, savukārt Nacionālajā klasē jau vienu posmu pirms beigām sev titulu bija nodrošinājis Lauris Vīgants.

Ieskaitot abas vēsturisko formulu klases, uz starta izgāja septiņas dažādas klases. Bez iepriekšminētajām trasē devās arī Kumho Challenge sportisti, kuriem šis bija Latvijas ieskaites posms, jo prestižākās Baltijas cīņas šajā ieskaitē noslēdzās jau pagājušajā posmā. Starp zīmīgākajiem dalībniekiem jāatzīmē „TVA Racing" pilots Vitālijs Kalmi, kurš pēc ilgāka pārtraukuma trasē atgriezās pie Nacionālajai klasei sagatavota 3. sērijas BMW stūres, tāpat arī debiju autošosejā piedzīvoja līdz šim rallijā startējošais Aleksandrs Grīva.


Aleksandrs Grīva (pa labi). Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Grīva startēja Nacionālajā klasē ar VW Golf spēkratu, un pirmajā braucienā viņam izdevās samērā solīda debija. 12 pilotu konkurencē viņš finišēja astotais, esot turpat aiz Anša Frīdberga un Garija Rožkalna. Otrajā braucienā gan Grīva piedzīvoja avāriju, tomēr tajā par laimi cieta vienīgi automašīna, jo viņš pats saviem spēkiem spēja aizdoties līdz boksiem. Uzvaras abos braucienos izcīnīja Igors Zubkovs, uzvarot arī posma kopvērtējumā. Otrais posmā palika čempions Lauris Vīgants, bet trešais Vitālijs Kalmi. Uz trešo vietu samērā droši pretendēja vicečempions Jānis Vanks, tomēr pirmajā braucienā viņam tika piešķirts falšstarts un 30 sekunžu sods.

Kumho Challenge uz sacīkstēm nebija ieradies jau Baltijas un Latvijas čempiona titulus izcīnījušais krievu pilots Nikolajs Žuravļovs, jo viņam Spānijā bija jāaizvada 24 stundu izturības sacensības. Tomēr arī bez viņa trasē bija redzamas interesantas cīņas. Par pārsteigumu parūpējās Jānis Ciekals, kurš kvalifikācijā pārspēja ierasti ievērojami ātrāko lietuvieti Mantas Neverdauskas. Arī sacīkšu režīmā Ciekals lietuvieti spēja noturēt aiz sevis, tomēr septītajā aplī viņa auto piemeklēja dzinēja defekts un sekoja izstāšanās. Uzvara abos braucienos attiecīgi Neverdauskas, otrais igaunis Steven Puust, bet trešā vieta Valteram Šulcam.


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Spriežot pēc sezonas noslēguma, var droši teikt, ka žiguļu klases ir uzņēmušas apgriezienus, jo ātrākajā VAZ 1600 uz starta stājās 16 braucēji. Lai arī abas uzvaras braucienos Pēterim Laipniekam, „Dzintara Aplis 2013" sezonas kausu VAZ 1600 ieskaitē izcīnīja Ivars Vasaraudzis. Viņš abos braucienos stabili otrais, bet trešais vēl viens rallijā labi zināms personāžs - Viesturs Tilgass. Neraugoties uz ne pārāk veiksmīgo posmu (ceturtā vieta), VAZ 1300 sezonas griezumā triumfēja Mārtiņš Lagzdiņš. Uzvara posmā Aivaram Laipniekam.

Latvijas autošosejas sezonas noslēguma rezultāti:
Nacionālā klase
1. Igors Zubkovs, BMW 320, 50 punkti
2. Lauris Vīgants, VW Beetle, 36 punkti
3. Vitālijs Kalmi, BMW 3. sērija, 28 punkti

Kumho Challenge
1. Mantas Neverdauskas (LIT), Honda Civic, 50 punkti
2. Steven Puust (EST), Toyota Yaris, 40 punkti
3. Valters Šulcs, Honda Civic, 32 punkti

VAZ 1300
1. Aivars Laipnieks, VAZ, 150 punkti
2. Pēteris Ziemanis, VAZ, 110 punkti
3. Matīss Mežaks, VAZ, 110 punkti

VAZ 1600
1. Pēteris Laipnieks, VAZ, 150 punkti
2. Ivars Vasaraudzis, VAZ, 120 punkti
3. Viesturs Tilgass, VAZ, 95 punkti

VOLGA
1. Antons Dolgopolovs, GAZ 24, 150 punkti
2. Normunds Dobums, GAZ 24, 105 punkti
3. Andrejs Paupers, GAZ 24, 102 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png