profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Riga Summer Race pārsteidz ar lietu, daudzām avārijām un skaistām uzvarām

Artūrs Virbulis 12.08.2013 - 17:24 Riga Summer Race pārsteidz ar lietu, daudzām avārijām un skaistām uzvarām
Baltic Open uzvarētājs Martinas Griškas visiem pa priekšu. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Sestdien, 10. augustā, Biķernieku trasē tika aizvadītas šīs sezonas jaudīgākās autošosejas sacensības Baltijā - „Riga Summer Race 2013". Notikumiem bagātajā posmā tika piedzīvotas gan avārijas, gan mainīgi laika apstākļi, tāpat arī tika izcīnīts pirmais 2013. gada čempiona tituls.

Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltijas čempionātu ieskaitēs kopā uz starta stājās 80 dalībnieki, kuri bija sadalīti četrās aizraujošās grupās - žiguļi kopā ar volgām, Nacionālā klases kopā ar Kumho Challenge, igauņu BMW 325 klase un četras ātrākās ieskaites jeb lietuviešu A2000, A2000+, Baltic Open un OPEN. Tādējādi visos braucienos (ar igauņu BMW 325 izņēmumu) uz starta stājās 20 un vairāk automobiļi, gādājot par savstarpējām cīņām visu braucienu garumā.


Uz starta stājās 80 (!!!) dalībnieki. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Bez cīņām gan praktiski iztika Lauris Vīgants, kurš izcīnīja pārliecinošas uzvaras abos braucienos. Šīs abas uzvaras un viņa tuvākā sekotāja Jāņa Vanka dzinēja defekts Vīgantam jau vienu posmu pirms sezonas beigām ļāva svinēt 2013. gada Nacionālās klases Latvijas čempiona titulu. Ja ar pirmo vietu viss bija skaidrs, tad cīņas par nākamajām vietām izvērtās ļoti spraigas.

Pirmajā braucienā otrajā vietā finišēja Igors Zubkovs, tomēr otrajā braucienā viņš cīņā ar Gariju Rožkalnu pieļāva kļūdu, izslīdēja no trases un beigās finišēja kā ceturtais. Līdz ar to otrais posmā Rožkalns, bet Zubkovs - trešais. Daudz neveiksmīgāk izgāja Viktoram Vasiļjevam, kurš pirmajā braucienā tika izsists no trases, un Ansim Frīdbergam, kurš otrajā braucienā piedzīvoja pamatīgu avāriju, stipri sabojājot savas automašīnas virsbūvi.


Kumho Challenge. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Kumho Challenge pēc diviem neveiksmīgiem posmiem uz uzvarētāju takas atgriezās lietuvietis Mantas Neverdauskas, kurš spēja uzvarēt sezonas līderi Nikolaju Žuravļovu. Žuravļovam šīs bija patiesi interesantas sacensības, jo pirmajā braucienā viņam nācās aizstāvēties pret trešajā vietā esošo igauni Stīvenu Pūstu, bet otrajā braucienā viņš nopietni apdraudēja pirmajā vietā esošo Neverdausku. Labākie no latviešiem - Valters Šulcs un Jānis Ciekals, kuri ierindojās ceturtajā un attiecīgi piektajā pozīcijā.

Ātrāko klašu apvienotajā braucienā pēc pirmā brauciena likās, ka nekas nespēs apturēt Mareku Matvejevu cīņā par uzvara OPEN ieskaitē. Tomēr viņu apturēja tehnisks iemesls jeb tiesneši - lietainajos sliktās redzamības apstākļos viņam nestrādāja aizmugurējie gabarītlukturi, tādēļ tiesneši Matvejevu noņēma no trases. OPEN klasē attiecīgi uzvara lietuvietim Šaulius Berzis. Baltic Open ieskaitē skaistas cīņas aizvadīja Artjoms Kočlamazašvili un lietuvietis Martinas Griška, kuriem katram pa uzvarai un otrajai vietai. Posma kopvērtējumā gan priekšā Griškas, Kočlamazšvili otrais, bet trešais brits Miks Holands.


Otrajā ātrāko klašu braucienā lija pamatīgs lietus. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Lietuviešu A2000 klasē triumfēja viņu pašu Eidmantas Nekrosius, tomēr pjedestāla otro un trešo pakāpienu ieņēma latvieši Uldis Timaks un Atis Veismanis. Turpretim lietuviešu A2000+ ieskaitē uzvaru izcīnīja 15 gadus vecais Nikolajs Grjazins, veiksmīgi debitējot Baltijas autošosejas mērogā.

Vēsturiskajos spēkratos ieskaites posmu aizvadīja tikai Volgu klasē, kurā līdera statusā esošo Antonu Dolgopolovu apturēja dzinēja defekts. Šo viņa neveiksmi izmantoja Andrejs Paupers, kurš ar divām uzvarām spējis kopvērtējumā apsteigt Dolgpolovu un vienu posmu pirms beigām iemantot līdera godu. Volgu pilotiem šīs bija notikumiem bagātas sacensības, jo no 19 startējušām Volgām otrā brauciena finiša karogu ieraudzīja vien desmit.


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Riga Summer Race 2013 rezultāti:
Nacionālā klase (LV)
1. Lauris Vīgants, VW New Beetle, 50 punkti
2. Garijs Rožkalns, BMW 320, 34 punkti
3. Igors Zubkovs, BMW 320, 34 punkti

Kumho Challenge (LV, Baltija)
1. Mantas Neverdauskas (LT), Honda Civic, 50 punkti
2. Nikolajs Žuravļovs (RUS), Ford Fiesta, 40 punkti
3. Stīvens Pūsts (EST), Toyota Yaris, 32 punkti

A2000 (LT)
1. Eidmantas Nekrosius (LT), Honda Civic, 36 punkti
2. Uldis Timaks (LV), Opel Astra, 34 punkti
3. Atis Veismanis (LV), Honda Civic, 33 punkti

A2000+ (LT)
1. Nikolajs Grjazins (RUS), BMW 130, 45 punkti
2. Tomas Jurevicius (LT), BMW 3. sērija, 45 punkti
3. Audrius Makarskas (LT), BMW 120d, 32 punkti

Baltic Open (Baltija)
1. Martinas Griška (LT), Lotus 116, 45 punkti
2. Artjoms Kočlamazašvili (LV), BMW M3, 45 punkti
3. Miks Holands (GB), Ford Escort, 30 punkti

OPEN
1. Šaulius Berzis (LT), BMW, 45 punkti
2. Mareks Matvejevs (LV), Lotus Exige, 25 punkti
 
VOLGA (LV)
1. Andrejs Paupers, Gaz, 45 punkti
2. Ivars Janeks, Gaz, 36 punkti
3. Ainārs Šēnfelds, Gaz, 30 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png