profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vairāk nekā 40 volgas un žiguļi svētdien startēs Biķernieku trasē 

Go4speed 17.07.2013 - 11:29 Vairāk nekā 40 volgas un žiguļi svētdien startēs Biķernieku trasē 
Publicitātes foto

21. jūlijā Rīgā, Biķernieku Kompleksajā Sporta bāzē (BKSB) tiks aizvadīta sacensības ''Motormuzeja kauss 2013", kas būs kārtējā vēsturisko sporta automašīnu Volga, VAZ un formulu klašu cīņa.

Sacensību ietvaros norisināsies seriāla ''Dzintara aplis-2013" 5. posms un Volga klases Latvijas čempionāta 3. posms. Vēsturisko automašīnu sacensības autošosejas līdzjutēju vidū strauji iegūst popularitāti savas daudzskaitlības un azartisko cīņu dēļ. Paredzams, ka Volga klasē uz starta stāsies 25 dalībnieki un arī VAZ automašīnu klasēs plānoti vairāk nekā 20 dalībnieki, savukārt formulu braucieni pulcēs ap desmit sportistiem.

''Dzintara Apļa 2013" kopvērtējumā pēc aizvadītajiem posmiem līderis ir Antons Dolgopolovs, kurš uzvarējis visos trīs notikušajos posmos. Otrajā vietā atrodas Ivars Janeks, bet trešais - Normunds Dobums. Dolgopolovs ir līderis arī šīs klases Latvijas čempionātā.

VAZ 1600 klasē līderi pēc pirmajām cīņām ir rallija pasaulē labi zināmie Ivars Vasaraudzis un Gints Bremze, trijniekā ir arī Kristaps Ābols. VAZ 1300 klasē vadībā Pēteris Ziemanis, Mārtiņš Lagzdiņš un Ronalds Seņavskis. Formula Easter līderis ir Andris Griķis, bet Formula Mondial pirmajā vietā šobrīd ir igaunis Jāks Kūls.

Vēsturisko automobiļu sacensības ir gan īsts autosports, gan labs atpūtas veids. To izmanto arī vairāki citās autosporta disciplīnās startējoši dalībnieki. Vairākkārtējais Latvijas rallija čempions Ivars Vasaraudzis jau ar debijas sacensībās pierādīja, ka arī asfalta segums nesagādā problēmas uzvarēt. Arī cits titulēts rallija braucējs Matīss Mežaks labi jūtas autošosejas sacensībās. Savulaik Biķernieku leģendu statusā bijušie Valdis Belmers un Juris Dambis arī šobrīd dodas sev ierastās tehnikas cīņās. Vēsturisko automašīnu sports autošosejā ievedis arī daudzus jaunus sportistus.

21. jūlija sacensības vērts apmeklēt arī vēsturiskās tehnikas kolekcionāriem un restaurētājiem. Svētdien jau no agra rīta darbosies senlietu auto-moto tirdziņš, kur interesentiem būs iespēja iegādāties, iespējams, sen meklētas daļas savam vecajam spēkratam.

Sacensību ieejas maksa būs tikai Ls 2.

Vairāk informācijas par ''Motormuzeja kausu 2013" un vēsturisko autošoseju kopumā atradīsiet www.dzintaraaplis.lv.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png