profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Biķernieku 45 gadu jubilejā uzvar Zubkovs

Go4speed 07.08.2011 - 12:20 Biķernieku 45 gadu jubilejā uzvar Zubkovs
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Sestdien ar vērienīgām auto un motošosejas sacīkstēm tika atzīmēta Biķernieku trases 45 gadu jubileja. Interesantākās cīņas kā ierasts Nacionālajā klasē (LČ) un Dzintara Volgas sērijā.

 

Uz starta izgāja 12 Nacionālās klases automašīnas, kas ir šī gada dalībnieku skaita rekords, kā arī 14 Volgas un 6 Žiguļi kuriem bija apvienotais starts. Vēl bija redzamas 6 formulas un neskaitāmi moči, kuriem risinājās Latvijas čempionāta posms.

 

Nacionālajai klasei šis bija ceturtais sezonas posms, līdz ar to notika asas cīņas par kopvērtējuma punktiem un vietām. Potenciālie sacensību favorīti Didzis Pope, Kristaps Mietulis un Igors Zubkovs.

 

Pirmajiem braucējiem problēmas sākās jau pirms starta – Mārtiņa Putniņa tikko uzbūvētajam zaļajam VW Golf II iztecēja šķidrums, savukārt Zigmunds Ločs elektrības problēmu dēļ uz starta nemaz neizgāja.

 

Tā kā potenciāli ātrākie piloti pirmajam braucienam izlozēja pēdējās starta vietas, tad varēja sagaidīt interesantu un apdzīšanas manevriem pilnas sacīkstes. Zubkovam, kurš startēja no pēdējās vietas sanāca izcils starts un ļoti labs atlikušais brauciens, jo viņš priekšā braucošos ķēra vienu pēc otra.

 

1. brauciena uzvarētājs Zubkovs, aiz viņa izretojušies finišā iebrauca Vasiļjevs, Fokrots, Lapiņš, kuru diskvalificēja, un pagājušā gada čempions Mietulis. Spraigākā cīņa bija vērojama starp Didzi Popi un Mārtiņu Sestuli, kuram šīs bija pirmās autošosejas sacīkstes. Līkumos Pope bija ātrāks, savukārt taisnēs Sestuļa auto bija jaudīgāks. Beigās tomēr uzvarēja pieredze un Pope finišā iebrauca kā sestais.

 

Otrajā braucienā apgrieztā starta secība un šoreiz startēja visi 12 piloti. Ločs gan īsi pirms starta izkāpa no auto un atvēra dzinēja pārsegu, kas stāvot uz starta līnijas vairs nav atļauts. Līdz ar to viņam diskvalifikācija. Neveiksme arī Popem, kurš sāka ar falšstartu, tādējādi viņam 20 sekunžu sods un izbojāta sacīkste.

 

Lielisku braucienu aizvadīja šogad pirmo reizi uz starta esošais Jānis Vanks, kurš ar savu Opel Astra jau pirmajā aplī spēja pakāpties no septītās uz ceturto pozīciju. Pēc tam sekoja viens ātrs aplis pēc otra un viņam piekāpās arī Pope un Fokrots. Pa to laiku Zubkovs jau bija atrāvies no pārējiem un izskatījās pēc drošas Igora uzvaras.

 

 

Tomēr Vanks turpināja stādīt arvien labākus apļa laikus un pāris apļus pirms beigām noķēra sacensību līderi. Neliela cīņa un Zubkovs pievarēts. Kad bija palikuši vēl divi apļi, likās, ka sacīkstes ir izšķirtas, tomēr pusotru apli pirms beigām Vanks kļuva ļoti lēns, dūmi no izpūtēja, kam sekoja izstāšanās ar dzinēja defektu.

 

Pēc šī atgadījuma Zubkovs atkal pirmais, aiz sevis atstājot Fokrotu un Vasiļjevu. Labākais apļa laiks pa abiem braucieniem kopā Jānim Vankam – 1:39.5. Abu braucienu summā pirmais Zubkovs, otrais Fokrots, bet trešais Vasiļjevs

 

“Pirmajā braucienā nebija tehnisku problēmu, viss bija kārtībā. Ļoti interesanta un dinamiska gonka,” tā pēc pirmā brauciena uzvaras Igors Zubkovs. Par otro braucienu viņš saka, ka “sākums vienkāršs, tad nedaudz atslābu un uzradās Vanks. Pacīnījāmies, viņš tika garām, bet beigās viņam neizturēja dzinējs”.

 

Šīs dienas ātrākais, bet neveiksmēm bagātākais pilots Jānis Vanks atzīst, ka “āķis lūpā ir, jāsataisa auto un jābrauc”! Turpinot viņš stāsta, ka “pirmā brauciena pirmajā elkonī biju ārmalā un man uzstūma virsū vienu BMW. Rezultātā sasists disks, iebraucu boksos nomainīt un zaudēju apli”.

 

“Otrais brauciens bija labākais brauciens dzīvē! Zināju, ka auto iet un centos izspiest maksimumu. Pēc tam, kad biju apdzinis Zubkovu, likās, ka sacīkste jau ir nokārtota, bet nekā,” tā Vanks, piebilstot, ka “neraugoties uz izstāšanos, esmu ļoti apmierināts ar sacīksti”.

 

Rezultāti Nacionālā klase:

1. brauciens:

1. Igors Zubkovs, BMW 3. Sērija (E30), 25 punkti

2. Viktors Vasiļjevs, BMW 3. Sērija (E36), 20 punkti

3. Aldis Fokrots, BMW 3. Sērija (E30), 16 punkti

 

2. brauciens:

1. Igors Zubkovs, BMW 3. Sērija (E30), 25 punkti

2. Aldis Fokrots, BMW 3. Sērija (E30), 20 punkti

3. Viktors Vasiļjevs, BMW 3. Sērija (E36), 20 punkti

 

Kopā:

1. Igors Zubkovs, BMW 3. Sērija (E30), 50 punkti

2. Aldis Fokrots, BMW 3. Sērija (E30), 36 punkti

3. Viktors Vasiļjevs, BMW 3. Sērija (E36), 36 punkti

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png