profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas autošosejas sacīkstēs Kačerginā spraigas cīņas līdz pēdējiem metriem

Artūrs Virbulis 03.06.2013 - 19:25 Latvijas autošosejas sacīkstēs Kačerginā spraigas cīņas līdz pēdējiem metriem
Nikolajs Žuravļovs. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Aizvadītajās nedēļas nogalē Lietuvā risinājās Latvijas un Baltijas autošosejas čempionāta otrais posms. Atraktīvajā Kačerginas trasē par aizraujošu šovu parūpējās gan Kumho Challenge, gan arī Nacionālā klase, jo cīņas par pirmajām vietām notika līdz pēdējiem finiša metriem.

No Nacionālās klases uz Lietuvu bija devušies seši piloti, bet Kumho Challenge startēja septiņi dalībnieki. Tā kā abas klases tika saliktas vienā braucienā, tad kopā tie salīdzinoši veidoja kuplu skaitu. Pie kam ātrākie Nacionālās klases piloti bija ātrāki par atsevišķiem Kumho Challenge braucējiem, līdz ar to abas klases brauciena laikā saplūda un cīņas notika ne tikai klašu ietvaros.

Kumho Challenge, kurā brauc automašīnas ar dzinēja tilpumu līdz 1,6 litriem, pirmā un otrā brauciena scenārijs bija teju identisks. Abas reizes no pirmās starta vietas startēja krievu braucējs Nikolajs Žuravļovs (Ford Fiesta), tomēr abas reizes krievu pilotam starti neizdevās un viņam garām aizskrēja lietuvietis Airidas Šiauris (Honda Crx). Gan pirmajā, gan otrajā braucienā Žuravļovs lietuvietim cieši sekoja, tomēr ilgu laiku garām netika. Viņš gan bija pacietīgs un abos braucienos spēja atrast īsto brīdi, lai aizietu garām Šiaurim un izcīnītu uzvaru posmā.


Nikolajs Žuravļovs. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

„Nesanāca starts abos braucienos un par cik priekšā braucošais lietuvietis bija labs un spēcīgs, man nācās meklēt viņa vājās vietas un kļūdas un gaidīt savas izdevības. Otrā brauciena sākumā trase bija ļoti slapja, tomēr brauciena laikā tā nožuva un ideālā trajektorija palika sausa," savus startus komentē uzvarētājs Nikolajs Žuravļovs, kurš sarunas beigās piebilst, ka viņa mērķis šogad, protams, ir čempiona tituls.

Nacionālajā klasē pirmajā braucienā no pirmās starta vietas startēja viens no favorītiem Lauris Vīgants (VW Beetle), kurš bez problēmām arī izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Cīņa gan notika aiz viņa par otro vietu, kuru ar lielām pūlēm Viktors Vasiļjevs (BMW 3. sērija) spēja nosargāt no Jāņa Vanka (Opel Astra). Otrajā braucienā, startējot no trešās vietas, Vanks uzreiz spēja izvirzīties par līderi, tāpat arī Vīgants no sestās vietas tikpat ātri tika līdz otrajai pozīcijai. Tālāk sekoja aizraujoša cīņa starp abiem līderiem, kurā pārāks izrādījās Vanks. Pirmā brauciena dēļ gan par posma uzvarētāju tika kronēts Lauris Vīgants.

„Atbraucu un ļoti labi izklaidējos, viss ir labi. Startā sanāca pret Putniņu (red.piez. Mārtiņš Putniņš) atspiesties un uzsist viņam pa aizmuguri. Otrā braucienā sākumā netiku garām Vankam un beigās viņš palika ātrāks. Esmu apmierināts, guvu pozitīvas emocijas un tas jau ir mērķis šim visam," tā pēc uzvaras Lauris Vīgants.


Lauris Vīgants. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Baltic Open klasē astoņu braucēju konkurencē startēja tikai viens latviešu pilots - Artjoms Kočlamazašvili ar BMW M3 spēkratu. Viņš gan spēja uzrādīt atzīstamu rezultātu, jo abos braucienos šajā ieskaitē piekāpās vien lietuviešu meistaram Ramūnam Čapkauskam.

Pirmais Baltic Open brauciens noritēja bez aizķeršanās, tomēr otrā brauciena pirmajā aplī sākās pamatīgas lietus gāzes, kā rezultātā otrajā aplī brauciens tika pārtraukts. Vairāki ar slikiem braucošie spēkrati paspēja padzīvoties pa trases malām un vaļņiem, tomēr lielākā daļa pēc riepu nomaiņas spēja turpināt braucienu, kas tika aizvadīts diezgan slapjos apstākļos.

Volgu ieskaitē pārliecinoši pirmais atkal Antons Dolgopolovs, kuram abos braucienos tieši šādā secībā sekoja Normunds Dobums, Ivars Janeks un Marģers Pinkulis. Kopā uz Lietuvu devās 11. Volgas, bet uz starta izgāja desmit. VAZ 1300 klasē triumfēja Pēteris Ziemanis, savukārt VAZ 1600 ieskaitē otro uzvaru pēc kārtas guva daudzkārtējais rallija čempions Ivars Vasaraudzis.

Latvijas un Baltijas autošosejas čempionāta cīņas turpināsies 14. un 15. jūnijā, kad Audruring (Pērnava) trasē Igaunijā risināsies trešais abu čempionātu posms.

Latvijas un Baltijas autošosejas otrā posma rezultāti:
Kumho Challenge (Latvijas un Baltijas ieskaite)
1. Nikolajs Žuravļovs (RUS), Ford Fiesta, 50 punkti
2. Airidas Šiauris (LT), Honda Crx, 40 punkti
3. Steven Puust (EST), Toyota Yaris, 32 punkti

Nacionālā klase (Latvijas ieskaite)
1. Lauris Vīgants, VW Beetle, 45 punkti
2. Jānis Vanks, Opel Astra, 41 punkts
3. Viktors Vasiļjevs, BMW 3. sērija (E36), 36 punkti

VAZ 1300 (Dzintara aplis)
1. Pēteris Ziemanis, Vaz 21013, 150 punkti
2. Ronalds Seņavskis, Vaz 2101, 100 punkti
3. Arūnas Petrovas (LT), Lada 21011, 64 punkti

VAZ 1600 (Dzintara aplis)
1. Ivars Vasaraudzis, Vaz 21011, 150 punkti
2. Adomas Petrovas, Lada 2101, 120 punkti
3. Gints Bremze, Vaz 2101, 100 punkti

VOLGA (Dzintara aplis)
1. Antons Dolgopolovs, Gaz 2410, 150 punkti
2. Normunds Dobums, Gaz 24, 120 punkti
3. Ivars Janeks, Gaz 24, 100 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png