profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igauņu adrenalīns un veiksmīgie debitanti - Latvijas autošosejas spilgtākie mirkļi. I daļa (FOTO)

Artūrs Virbulis 03.12.2012 - 19:00 Igauņu adrenalīns un veiksmīgie debitanti - Latvijas autošosejas spilgtākie mirkļi. I daļa (FOTO)
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Go4speed turpina atskatīties uz aizvadīto autosporta sezonu, šoreiz piedāvājot Latvijas autošosejas 2012. gada sezonas spilgtākos mirkļus. Pirmajā daļā piedāvāsim pirmos piecus attēlus, kas raksturo aizvadīto autošosejas sezonu.

1. Pārlieku motivētie igauņi (Autošosejas sezonas atklāšana)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Kā jau tradicionāli pieņemts, Latvijas, Igaunijas un Baltijas autošosejas čempionāti iesākās ar sezonas atklāšanu Biķerniekos, Rīgā. Ja latviešu braucēji pēc garās ziemas pauzes sevi turēja grožos, tad Igaunijas BMW 325 klases pilotiem adrenalīns tā vien plūda pāri. Tas igauņiem vainagojās ar neskaitāmām avārijām, to starpā arī iespaidīgiem kūleņiem.

2. Riga Summer Race pulcē spēcīgu dalībnieku sastāvu (Riga Summer Race 2012)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Ievērojamākais Latvijas un Baltijas autošosejas čempionātu posms šosezon bija „Riga Summer Race 2012" , kas augusta vidū uz starta pulcēja vairāk nekā 70 dalībniekus. Viņu starpā bija gan agrākais NEZ GT dalībnieks, igaunis Tōnu Sommer, gan arī jaunais rallija talants Ralfs Sirmacis, kurš autošosejā startēja pirmo reizi. Pie galvenās uzvaras prestižākajā Baltic GT klasē gan tika kāds cits autošosejas debitants, kura auto redzams bildes priekšplānā.

3. Matvejevs autošosejā debitē ar uzvaru (Riga Summer Race 2012)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Vasaras autosprinta čempionātā un lietuviešu „Fast Lap" seriālā neskaitāmas uzvaras guvušais Mareks Matvejevs šovasar pirmo reizi iemēģināja spēkus autošosejā, uzreiz startējot ātrākajā Baltic GT ieskaitē. Debija izvērtās satriecoša, jo tika pārspēts gan 2012. gada Baltic Open līderis Vitālijs Kalmi, gan arī igaunis Tōnu Sommer. Igaunis gan bija ātrāks, tomēr otrajā braucienā viņu piemeklēja riepas defekts, kas viņam lika izstāties no cīņas par uzvaru.

4. Kumho Challenge uzņem apgriezienus (Riga Summer Race 2012)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Bijusī Super 1600 uz šo gadu tika pārsaukta par „Kumho Challenge", iegūstot lētāku dalības maksu un vienotu riepu modeli. Šīs darbības sezonas gaitā atmaksājās, jo kopskaitā uz starta izgāja 18 dalībnieki, un ir droši zināms, ka nākamgad šai klasei pievienosies vairāki braucēji, kas vēlēsies gāzt no troņa šī gada čempionu, lietuvieti Mantu Neverdausku. Aizraujošākās cīņas tika aizvadītas tieši „Riga Summer Race" sacīkstēs, kurās vienā braucienā startēja gan „Kumho Challenge", gan Nacionālās klases piloti.

5. Zubkovs izcīna ilgi kāroto titulu (Autošosejas sezonas atklāšana)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Igors Zubkovs Latvijas autošosejas čempionāta Nacionālajā klasē startē jau kopš 2008. gada, tādēļ liels bija Igora gandarījums, kad viņš savā piektajā sezonā beidzot izcīnīja čempiona titulu. Zubkovs ir viens no tiem braucējiem, kurš redzams teju katrā autošosejas treniņā, tādējādi var teikt, ka līdz šim titulam viņu aizvedis smags un neatlaidīgs darbs. Mērķis sasniegts, tādēļ būs interesanti vērot, kur un kā nākamgad startēs „TVA Racing" pilots.

Otrā un noslēdzošā daļa gaidāma tuvākajās dienās.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png