profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jaunais latviešu talants kļūst par Eiropas čempionu „Radical Masters Euroseries” seriālā

Go4speed 07.11.2012 - 13:35 Jaunais latviešu talants kļūst par Eiropas čempionu „Radical Masters Euroseries” seriālā
Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

18 gadus vecais latviešu autobraucējs Konstantīns Calko pagājušajā nedēļas nogalē Spānijā, kur norisinājās noslēdzošais ''Radical Masters Euroseries'' sacīkšu posms, ir izcīnījis čempiona titulu ''Supersport" klasē, kurā startēja nepilni 30 dalībnieki.

Latviešu autobraucējs Konstantīns Calko šogad aizvadījis savu pirmo sezonu starptautiskajā ''Radical Masters Euroseries'' izturības sacīkšu seriālā, kur startēja komandas "Speed Factory Racing Team" sastāvā. Uzvarot pēdējā posma abās sacīkstēs un apsteidzot savu tuvāko sekotāju no Lielbritānijas, Deividu Torburnu (David Thorburn), Konstantīns Calko uzvarēja gan sacīkšu absolūtajā vērtējumā, gan savā „Supersport" klasē, kļūstot par Eiropas čempionu. Bez šī titula, Calko šosezon ir kļuvis arī par kausa ieguvēju Baltijas kartinga kausā.

Pirmajos divos posmos Konstantīns Calko ''Radical Masters Euroseries'' startēja kopā ar komandas biedru, pieredzējušo vācu sportistu, Tomasu Maidingeru. Taču trešajā posmā, pēc vācieša neveiksmīgi aizvadītā pirmā starta, tika nolemts, ka Calko turpmāko sezonu aizvadīs viens, startējot kā "solo" sportists.


Konstantīns Calko pa labi. Publicitātes foto

Kopumā Calko šogad ir aizvadījis septiņus sacīkšu posmus, kuri norisinājās septiņās dažādās Eiropas trasēs. Zināmākās no tām ir „Formula 1" kalendārā iekļautās Silverstonas trase Lielbritānijā un Spā-Frankošampas trase Beļģijā.

 „Šī ir labākā sezona manā līdzšinējā autosportista karjerā. Sezonas sākumā mūsu mērķis bija iekļūt TOP3, taču rezultātā esam sasnieguši vairāk. Esmu daudz ieguvis un manai pieredzei starts šajā seriālā ir bijis ļoti nozīmīgs. Pašas sacīkstes bija ļoti aizraujošas, ar sīvām cīņām un arī avārijām," atzīst jaunais sportists.

Arī nākamajam gadam mērķi ir tālejoši: „Nākamajā gadā plānojam kāpt uz augšu un startēt jaudīgākajā - Masters - klasē. Šajā klasē nākamajā sezonā ir lieliska galvenā balva - iespēja aizvadīt LMP (Le Mans Prototype) testus, kā arī piedalīties 24 stundu sacīkstēs Deitonā, Amerikā".


Pēdējā posmā izcīnītas divas uzvaras. Publicitātes foto

Jāpiemin, ka sportista mērķis ir kādudien startēt leģendārajās Le Mans 24 stundu sacensībās, kur bieži vien piloti tiek izvēlēti no "Radical" braucēju vidus.

Par lieliski aizvadītos sezonu sportists saka paldies saviem atbalstītājiem – SIA „Regula Baltija”, vecākiem, komandai un treneriem, kā arī portālam Go4speed.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png