profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Horelikam Krievijā 3. vieta, debitantam par mūsu sportista taranēšanu bargs sods

Go4speed 03.10.2012 - 11:32 Horelikam Krievijā 3. vieta, debitantam par mūsu sportista taranēšanu bargs sods
Jānis Horeliks. Publicitātes foto

29. - 30. septembrī Smoļenskas autošosejas trasē notika astotais un noslēdzošais Krievijas čempionāta posms (RRC), kurā startēja arī Latvijas pilots Jānis Horeliks. Uz sacensībām bija pulcējušies daudzi autobraucēji vairākās auto klasēs - Touring, Touring light, Super Produktion, nacionālā, Mitdžet, Formula rus, GT-rus.

Intriga bija gaidāma vairākās klasēs, jo kopvērtējuma līderiem bija jānopelna vēl izšķirošie ieskaites punkti. Prestižajā Touring klasē intrigas gan nebija, jo nu jau divkārtējais Krievijas čempions A.Frolovs par tādu kļuva jau pirms noslēdzošā posma Smoļenskā.

Touring klases braucējs Horeliks ar Honda Civic Typer-R mašīnu kvalifikācijā ierindojās 11. vietā. Sausos laikapstākļos uz starta devās apvienotās Touring un Super Produktion klases. Starts tik dots gaitā, un Horelikam tas izdevās izcils! Divu apļu laikā viņš no vienpadsmitās starta pozīcijas bija nostiprinājies trešajā vietā. Tā tika sasniegts finišs, piekāpjoties Krievijas divkārtējam čempionam A.Frolovam (BMW 320) un M.Kazlovsikim (LADA Granta).


Publicitātes foto

Svētdien laiks neloloja, jo bija auksts un lija lietus. Touring un Super Produktion apvienotajā klasē otrajā braucienā starta pozīcijas tika noteiktas sekojoši - iepriekšējās dienas pirmās sešas vietas ierindojas uz starta apgrieztā secībā. Tādejādi Horelikam starts bija jāuzsāk no ceturtās vietas. Starts tiek dots no vietas, un arī šis starts Horelikam izdevās labs. Jau pirmajā trases līkumā viņš bija pakāpies uz trešo pozīciju. Šo pozīciju Horelikam izdevās arī noturēt.

Vienīgi 12 aplī (pavisam jānobrauc bija 15 apļi) sacensību debitants Ļevs Ņikitins, kurš tajā brīdī atradās divas pozīcijas aiz Horelika, nesavaldīja savu spēkratu un virāžā taranēja Horelika auto. Pēc šīs smagās sadursmes abi braucēji bija spiesti izstāties, kamēr uzvaru izcīnīja A. Frolovs.

Pēc sacensībām, izvērtējot video materiālus, tiesneši nolēma sadursmes vainīgajam - Ļevam Ņikitinam, piešķirt licences anulēšanu Touring klasē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png