profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dolgopolovs uzvar Volgu klasē, rallists Mežaks trešais žiguļu ieskaitē

Go4speed 18.09.2012 - 12:47 Dolgopolovs uzvar Volgu klasē, rallists Mežaks trešais žiguļu ieskaitē
Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

Ar Antona Dolgopolova uzvaru Volgu klasē Biķernieku trasē svētdien finišēja vēsturisko spēkratu sezonas noslēguma sacīkstes autošosejā ''Dzintara aplis 2012". Tajās piedalījās 49 sportisti no visām trim Baltijas valstīm, kā arī Krievijas un Vācijas. Sacensību organizētāji izsaka lielu paldies kā dalībniekiem, tā arī skatītājiem. Vērojot skatītāju pūļus, likās, ka atgriezušies pagājušā gadsimta septiņdesmitie, astoņdesmitie gadi, kad Volgu un Žiguļu startus ar ovācijām un aplausiem pavadīja  līdz pat desmit tūkstošiem sporta entuziastu.


Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

Kā portālam pastāstīja Ieva Bērziņa, tad sacensības notika piecās klases, un kā pirmās uz starta devās vēsturiskās Formulas. Mondial Formulu klasē pirmo vietu ieņēma Jaks Kūls no Igaunijas, aiz sevis atstājot Albertas Pundisu no Lietuvas un Māri Ozoliņu no Latvijas. Savukārt Easter Formulu klasē pirmo vietu izcīnīja vācietis Reinhards Zanglers, viņam sekoja tautietis Hermunts Heidike un Dmitrijs Porohvs no Latvijas.


Matīss Mežaks. Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

Otrie uz starta stājās Žiguļi. Šeit uz goda pjedestāla kāpa autobraucēji tikai no Latvijas. VAZ 1600 klasē pirmo vietu izcīnīja Pēteris Laipnieks, otrais bija Gints Bremze un trešais - rallija braucējs Matīss Mežaks. VAZ 1300 klasē stiprākais spēkrats izrādījās Ronaldam Senavskim, kurš aiz sevis atstāja Mārtiņu Lagzdiņu un Juri Dambi. VAZ 1600 klases uzvarētājs P.Laipnieks saņēma arī Jāņa Allika ceļojošo kausu, ko simboliski pasniedzas Juris Dambis.

Visplašāk pārstāvētā bija vēsturisko Volgu klase, kur uz starta līnijas stājās 22 vēsturiskie spēkrati. Uzvaras laurus šajā klasē guva mūsu sportists Antons Dolgopolovs, otrajā vietā Denis Samsonovs no Krievijas, bet trešais - Normunds Dobums.


Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

Sacensības nepagāja bez starpgadījumiem. Volgu pirmajā braucienā tā dēvētajā ''elkonī" N.Dobums nogrieza ceļu A.Pauperam, bet Formulu otrajā braucienā tehnisku problēmu dēļ sportisti veica tikai 11 apļus.

Visi sacensību rezultāti pieejami šeit.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png