profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baltijas un Latvijas autošosejas čempionāts noslēdzies ar spraigu posmu Audruring trasē

Artūrs Virbulis 17.09.2012 - 21:23 Baltijas un Latvijas autošosejas čempionāts noslēdzies ar spraigu posmu Audruring trasē
Didzis Pope pirms Jāņa Vanka. Foto: Karli Saul

Pagājušajā nedēļas nogalē par vairākiem miljoniem atjaunotajā Pērnavas „Audruring" trasē Igaunijā tika aizvadīts ceturtais un noslēdzošais Baltijas, Latvijas un Igaunijas autošosejas posms. Nacionālās klases ieskaitē uzvaru guva Didzis Pope („BMW 320"), bet čempiona titulu izcīnīja Igors Zubkovs („BMW 320"), savukārt Baltijas Kumho Challenge sev ar uzvaru titulu nodrošināja jaunais lietuvietis Mantas Neverdauskas („Honda Civic").

Kopskaitā sacensībām pieteicās 45 piloti, no kuriem gan divi uz starta neizgāja - Raimonda Cabuļa „BMW 320" treniņu laikā piemeklēja dzinēja defekts, savukārt Neverdauskas galvenais konkurents, igaunis Stīvens Pūsts, arī neizgāja uz startā nevienā no braucieniem. Visvairāk pilotu - 19 - startēja vietējā Igaunijas čempionāta BMW 325 klasē.

Ja piektdienas un sestdienas treniņu laikā uzlija arī lietus, tad svētdien, 16. septembrī, no lietus nebija ne miņas. Tā vietā brīžiem saulīte spēja laiku iesildīt līdz pat 20 grādiem, gādājot par īstu atvasaru. Vēlāk gan vējš ņēma virsroku un skatītājiem uz pēdējiem braucieniem nācās samierināties ar drēgnu laiku. Baltic Open un BMW 325 klases braucēji savus pirmos braucienus aizvadīja jau sestdienā, savukārt Nacionālās klases un Kumho Challenge braucieni risinājās svētdienā.

Baltic Open pirmajā braucienā no latviešiem labāko sniegumu uzrādīja ar „BMW M3" braucošais „TVA Racing" pilots Vladimirs Ašs, kurš ierindojās otrajā vietā. Otrais brauciens Ašam neizvērtās tik veiksmīgs, jo pirmajā aplī, pieļaujot kļūdu, viņam nācās uzsākt cīņu no pēdējās pozīcijas. Neraugoties uz to, latviešu braucējs spēja aizcīnīties līdz trešajai pozīcijai, arī posma kopvērtējumā iegūstot trešo vietu. Bez Aša uz starta izgāja arī Uldis Timaks, kurš gan testēja savu tikko uzbūvēto „Opel Astra", kas aprīkota ar „Volkswagen" divu litru (TFSI) turbo dzinēju, un līdz ar to uz augstiem rezultātiem cerēt nevarēja.

Kumho Challenge abos braucienos uzvaru izcīnīja šīs sezonas līderis Mantas Neverdauskas, kurš gan teorētiski varēja arī nestartēt, jo vienīgais braucējs, kurš varēja apstrīdēt viņa titulu, Stīvens Pūsts, uz starta neizgāja. Neverdauskas uzvaras gan šoreiz nebija tik pārliecinošas kā iepriekšējos posmos, jo nopietnu konkurenci viņam sagādāja igaunis Pēters Pēks (Peeter Peek) ar „Honda Civic".

Nacionālās klases pirmajā braucienā no pirmās starta vietas startēja Igors Zubkovs, tomēr ceturtajā aplī viņu apsteidza Lauris Vīgants ar savu Rīgā debiju piedzīvojušo „VW New Beetle". Vīgants uzturēja labu tempu, tomēr viņam uz pēdējiem apļiem arvien straujiem soļiem tuvojās pagājušā gada Nacionālās klases čempions Didzis Pope, kurš gan šajā, gan iepriekšējā posmā piedalās sava prieka pēc, nevis aizvadot kopvērtējuma cīņas. Vīgants centās Popi turēt aiz sevis, tomēr divus apļus pirms beigām Pope viņam aizsteidzās garām un attiecīgi izcīnīja arī uzvaru. Trešais palika Zubkovs, kuram ar šādu rezultātu pietika, lai jau pirms pēdējā brauciena izcīnītu čempiona titulu.

Otrajā braucienā Pope ar Vīgantu startēja no ceturtās un sestās pozīcijas, tomēr jau pirmajā līkumā Vīgants spēja tikt garām visiem priekšā braucošajiem un ieņemt līdera pozīciju. Pope nedaudz aizkavējās satiksmē un Vīganta medības uzsāka vien ar otro apli.

Pirmajā aplī sadursmē iesaistījās ar „BMW" spēkratiem braucošie „TVA Racing" piloti Vasiļjevs, Zubkovs, Riļcins un Ašs, tādējādi atpaliekot no priekšā braucošajiem. Vīgants tikmēr bija atrāvies nedaudz, tomēr ar katru apli Pope viņa pārsvaru sadeldēja. Teju visa brauciena garumā Pope bija rokas stiepiena attālumā no Vīganta, tomēr tikt garām viņam līdz galam neizdevās. Tādējādi pēc otrā brauciena Popem un Vīgantam bija vienāds punktu skaits, tomēr tā kā Popem otrajā braucienā bija ātrāks apļa laiks, tad viņš kopsummā pirmais. Trešais gan otrajā braucienā, gan posmā palika Jānis Vanks, kurš līdz ar to šogad izcīnīja vicečempiona titulu.

Rezultāti:
Nacionālā klase
1. Didzis Pope, BMW 320, 45 punkti
2. Lauris Vīgants, VW New Beetle, 45 punkti
3. Jānis Vanks, Opel Astra, 32 punkti

Kumho Challenge
1. Mantas Neverdauskas (LT), Honda Civic, 50 punkti
2. Nikolajs Žuravļovs (RUS), Ford Fiesta, 38 punkti
3. Karolis Doleba (LT), Honda Civic, 34 punkti

Baltic Open
1. Aleksandrs Antonovs (RUS), Honda Civic Type-R, 45 punkti
2. Martynas Griška (LT), Lotus 116, 41 punkts
3. Vladimirs Ašs (LV), BMW M3, 38 punkti

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png