profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Štolcermanis kļūst par 'Euro 4' klases debitantu vicečempionu

Go4speed 07.10.2024 - 12:46 Štolcermanis kļūst par 'Euro 4' klases debitantu vicečempionu
Foto: Prema Racing

''Prema Racing'' pilots Tomass Štolcermanis ''Euro 4'' čempionāta noslēdzošajā posmā Moncas trasē izcīnīja otro vietu sezonas debitantu kopvērtējumā, vēsta f1.lv. Šis mūsu braucējam ir pirmais gads formulu braucēja karjerā.

Pirmajā braucienā sestdien Štolcermanis no 14. starta vietas aizraujošā cīņā, veicot vairākas apdzīšanas, aizcīnījās līdz pat trešajai vietai. Šis Tomasam bija otrais pjedestāls ''Euro 4'' čempionāta absolūtajā ieskaitē šosezon. Otrajā braucienā svētdien Tomass startēja no 11. vietas. Kad mūsu braucējs bija jau nonācis cīņā par pirmo trijnieku, pēc sadursmes ar komandas biedru Frediju Sleiteru viņš izbrauca no trases, pēc kā finišu šķērsoja septītais. Vēlāk gan tiesneši Sleiteam un vēl kādam braucējam piešķīra sodus, pēc kuriem Štolcermanis pakāpās uz piekto vietu.


Foto: Prema Racing

Trešo sacīksti pēc ne tās labākās kvalifikācijas Tomass uzsāka no 23. pozīcijas. Pirms pēdējā brauciena debitantu kopvērtējumā Štolcermanis atradās aiz Kīna Nakamuras-Bertas, kurš startēja no pole position. Ņemot vērā starta pozīcijas, cerība uz titulu Tomasam nebija liela, ja vien konkurents nepiedzīvo kādu lielu neveiksmi.

Jau dažu pirmo apļu laikā, pirms trasē pēc kāda neliela incidenta devās drošības auto, Štolcermanis bija pacēlies uz pirmo desmitnieku. Pēc tam viņš nonāca jau sestajā vietā, taču pēc tam garajā taisnē vairākas pozīcijas tika zaudētas. Finišā mūsu braucējs palika astotais absolūti un ceturtais starp debitantiem.


Foto: Prema Racing

Galvenā cīņa par uzvaru izvērsās starp trim braucējiem, kas vairākkārt apmainījās pozīcijām. Finišā pirmais iebrauca Maksims Rēms, aiz viņa palika Davids Larinī, bet Nakamura-Berta guva trešo vietu. Ar to pietika, lai Nakamura-Berta uzvarētu debitantu kopvērtējumā, bet Štolcermanim šajā ''Euro 4'' ieskaitē vicečempiona statuss. Kopējā ieskaitē Štolcermanis ar 81 punktu guva piekto vietu, bet par čempionu kļuvis Akšajs Bohra (124).

Visi trīs sacīkšu video redzami ŠEIT.

Pirmā brauciena rezultāti:


Otrā brauciena rezultāti:


Trešā brauciena rezultāti:


Kopvērtējums:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png