profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvieši dodas iekarot Palangas 1000 km sacīkstes

Artūrs Virbulis 19.07.2012 - 12:00 Latvieši dodas iekarot Palangas 1000 km sacīkstes
„HGK Motorsport" spēkrata jaunais dizains. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Šajā nedēļas nogalē Palangā, Lietuvā, risināsies nu jau par klasiku kļuvušās „Omnitel 1000 km" autošosejas izturības sacīkstes. Pasākums ir vērienīgs un tā laikā risināsies ne vien garās autošosejas sacensības, bet arī dažādi citi pasākumi kā Lietuvas dragreisa čempionāts, autosprinta sacīkstes un arī Latvijas vēsturiskās autošosejas „Dzintara Volga" posms.

„Omnitel 1000 km" sacensībās uz starta izies 39 ekipāžas, no kurām četras būs no Latvijas. „HGK Motorsport" ar „BMW M3" un Kristapu Blušu, Uldi Timaku, Mārtiņu Kalniņu un Egonu Lapiņu pie stūres, „KALKIS Motorsport", kur „VW Golf 3" spēkratu pilotēs Emīls Jakrins, Jurģis Liepnieks, Valts Zvaigzne un Andris Kaļķis, „TVA Racing" ar „BMW M3" un Vitāliju Kalmi, Igoru Zubkovu, Viktoru Vasiļjevu un Vladimiru Ašu pie stūres, kā arī „VIPTUNING" ar līdzīgu „BMW M3", kuru stūrēs Artjoms Kočlamazašvili, Igors Voroņins un Agris Petrovskis.

Latviešiem svarīgākā klase būs A3000+, kurā cīnīsies „HGK Motorsport", „TVA Racing" un „VIPTUNING" komandas. A1600 ieskaitē Latviju pārstāvēs „KALKIS Motorsport", kuras sastāvā šoreiz ir arī rallija pilots Valts Zvaigzne. „HGK" un „TVA" uzskatāmi par reāliem kandidātiem uz uzvaru savā klasē, tādēļ, iespējams, ka tāpat kā Rīgā starp šīm abām komandām notiks asas cīņas.

„Viss pa lielam tas pats, kas pagājušajā gadā, vienīgi esam uzlabojuši balstiekārtu, kā arī novērsuši visus potenciālos defektus. Piemēram, lai nebūtu problēmas ar bremzēm kā pagājušajā gadā. Izskatās, ka būs slapjā gonka, tāpēc arī slotiņas jaunas (smejas). Mērķis ir cīnīties par uzvaru klasē, kā arī pēc iespējas augstāka vieta kopvērtējumā. Atskaites punkts ir pagājušā gada astotā vieta," tā par gatavību sacīkstēm un izvirzītajiem mērķiem „HGK Motorsport" pilots Kristaps Blušs.


Sacīkstēs startēs arī divas „Porsche 911 GT3 Cup" automašīnas. Foto: waska.lt

Dalībnieku sarakstā redzamas arī divas komandas no Beļģijas, kas startēs X1 prototipu klasē, tāpat sacīkstēs arī piedalīsies viena ekipāža no Igaunijas. Spēkratu daudzveidība ir apskaužama, jo uz starta izies gan „Honda Civic" ar tilpumu līdz diviem litriem, gan arī tādi pasaulē atzīti sacīkšu auto kā „Porsche 911 GT3 Cup". Tāpat interesanti ir X1 startējošie prototipi, kuru uzbūvē komandas ir piegājušas visai radoši.

Šodien, 19. jūlijā, Palangā risinās „1000 km" brīvie treniņi, savukārt šovakar notiks Lietuvas dragreisa čempionāta sacensības. Rītdien, 20. jūlijā, treniņi turpināsies, savukārt vakarā divās kvalifikācijas sesijās tiks noskaidrotas starta vietas sestdienas sacensībām. Tāpat piektdien risināsies „Dzintara Volgas" posms, kurā kā allaž tiks aizvadīti divi braucieni.

Sestdien, 21. jūlijā, starts lielajam nedēļas nogales notikumam - „Omnitel 1000 km" sacīkstēm - tiks dots 12:15. Paredzams, ka sacensības ilgs 7-8 stundas, tādējādi finišs un apbalvošana varētu norisināties ap plkst. 18.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png