profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Calko paliek bez komandas biedra, izslīd no trases, bet uzvar

Artūrs Virbulis 30.05.2012 - 18:28 Calko paliek bez komandas biedra, izslīd no trases, bet uzvar
Konstantīns Calko pa vidu. Foto: Radical

Aizvadītajā nedēļas nogalē Nīderlandē savu trešo posmu „Radical European Masters" seriālā aizvadīja latviešu pilots Konstantīns Calko, kuram šoreiz gāja kā pa kalniem, jo skaisti apdzīšanas manevri mijās ar avārijām un tehniskiem defektiem. Piektdienas treniņā Calko komandas biedrs Tomass Maidingers izraisīja avāriju un pēc tās kvalifikācijā vairs nespēja uzrādīt nepieciešamo ātrumu, tādējādi tika nolemts viņam šosezon vairs nestartēt.

„Es „SR3" klasē kvalifikācijā starp „Radical Benelux" un „Radical European Masters" seriāliem biju absolūti otrais, līderim zaudējot tikai 0,2 sekundes. Tomass nobrauca kā priekšpēdējais un man uz apli zaudēja piecas sekundes. Tas bija pārāk daudz, un, parunājot ar viņu, nolēmām, ka viņš beigs savu karjeru jau pirms starta," komandas biedra aiziešanu skaidro Konstantīns Calko, piebilstot, ka „tas nozīmē, ka es paliku par „solo" braucēju un man visu sezonu būs jābrauc vienam pašam".

Runājot par treniņu laikā piedzīvoto avāriju, Calko atzīst, ka tā nebija smaga avārija, tomēr pamatīgi cieta divi diski, priekšējais antispārns un vēl vairāki aerodinamiski elementi. Remonta darbi ilga līdz pusnaktij, un Calko, kā ierasts, viņus morāli atbalstīja līdz automobilis tika sataisīts.

Sestdienā risinājās pirmais brauciens, kurā Calko, startējot no otrās vietas, jau pirmajā aplī izvirzījās vadībā starp visiem „SR3" klases „Radical" spēkratiem. Tika apdzīts arī viens ātrākās „SR8" klases braucējs, tomēr tad diemžēl sekoja izstāšanās. Izstāšanās iemesls - piektdienas avārijā bija cietis sacīkšu automobiļa vadības bloks, un sacensību laikā tas atteica savu darbību.


Bildē Calko visiem pa priekšu. Foto: Radical

„Sacensības bija sačakarētas, es biju bez garastāvokļa. Tomēr, kad brauciena vidū apstājās „SR3" klases līderis Tims van Gogs, atnācu pie viņa un teicu, ka mēs bijām divi ātrākie, bet neveiksmīgākie. Pasmaidījām un novēlējām viens otram veiksmi otrajā braucienā," tā pirmo braucienu raksturo latviešu pilots. Svētdiena bija brīva, un tās laikā Calko paspēja noskatīties gan aizraujošo pirmās formulas Monako posmu, gan arī vairākas citas autosporta sacīkstes.

Pirmdienā risinājās otrais brauciens, kurā Calko bija jāstartē no pēdējās starta vietas. „Starts bija labs, un jau pirmajā līkumā apdzinu divus konkurentus, nākamo piecu apļu laikā vēl četrus un pirms iebraukšanas boksos vēl vienu. Bija ļoti daudz bīstamo momentu, jo braucu uz limita un vairākas reizes gandrīz izlidoju no trases. Pēc boksu apmeklējuma apdzinu vēl četrus un biju jau otrais," tā par veiksmīgo sacensību sākumu Calko.

Tālāk sākās sīva cīņa ar sacensību līderu Timu van Gogu, kura ilga vairākus apļus. Galu galā Calko tika garām un kļuva par „SR3" klases jauno līderi. „Tomēr beigās jau vairs neturēja riepas, un divus apļus pirms finiša izlidoju no trases. Beigās finišēju trešais starp visiem „SR3" un kā pirmais no „Radical European Masters"," stāsta latviešu pilots, smaidot piebilstot, ka „saņēmu savus gaidītos punktus un kausu".

Šobrīd Konstantīns Calko „Radical SR3" klasē ir viens no līderiem, tādēļ novēlam viņam veiksmi un izturību arī turpmākajos sezonas posmos. Šobrīd gan viņam ir teju divu mēnešu pauze, jo nākamais, ceturtais posms risināsies vien 21. jūlijā, Francijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png