profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vecpils autokross apgāž prognozes par sezonas kopvērtējumu

Go4speed 29.07.2024 - 22:18 Vecpils autokross apgāž prognozes par sezonas kopvērtējumu
Foto: AX Latvia

Vecpils autotrasē aizvadīts Latvijas autokrosa čempionāta un kausa ceturtais posms. Vecpils trase zināma ar viltīgiem trases vaļņiem un džokera apli, kas atšķiras no citām trasēm, jo ir īsāks par pamattrasi. Sacensībās Dienvidkurzemes pusē tika pieļautas kļūdas, kuras sašūpojušas sezonas kopvērtējuma tabulu. Posmi Smiltenē un Bauskā būs spraigi un noteiks šīs sezonas meistarīgākos braucējus.

XTM Mini bagiju klasē šis posms ieviesis negaidītas izmaiņas kopvērtējuma tabulā. Fināla braucienā atrākie Markuss Žvagins, Marta Skustā un Marians Bērzkalns. Pirms Vecpils posma līderu augšgalā turējās Gustavs Kārlis Rudzājs, bet sportista pieļauto kļūdu dēļ sacīkste noslēdzās bez daudz svarīgiem punktiem un kopvērtējumā braucējs šobrīd ieņem vien ceturto pozīciju. Marians Bērzkalns pakāpies uz pirmo pozīciju, otrā Marta Skustā, bet trešais Gustavs Korņējevs.

Mini bagiju 160cm3 klasē posma uzvara Adrianam Ščerbinskim, otrā pozīcija Ivo Ošam, bet trešais Jēkabs Linde. Šie sportisti šobrīd dala arī kopvērtējuma augstākās pozīcijas. Ivo ieņem pirmo pozīciju ar 29 punktu pārsvaru, Andrians otrais, bet trijnieku noslēdz Jēkabs.

Junior Xtreme bagiju klasē veiksmīgs posms Marselam Romanovskim, uzvaras visos kvalifikāciju braucienos, tomēr fināla braucienā viņš piekāpās komandas biedram Robertam Čākuram, finišā ieņemot otro pozīciju. Trešais Klāvs Žvagins. Kopvērtējumā līderpozīciju tur Čākurs, Romanovskis otrais, bet trešais Jānis Kozlovskis. Līderu trijniekam pietuvojies Žvagins, kurš no Kozlovska atpaliek par vienu punktu.

Xtreme bagiju klasē dramatisks fināls ar diviem pārbraucieniem. Pirmais fināla brauciena piegājiens tika apturēts trīs bagiju sadursmes dēļ, otrajā braucienā divi sportisti saķērās un viens no viņiem pabeidza braucienu uz jumta. Trešo reizi brauciens izdevās veiksmīgs. Fināla laikā vairākas līderpozīciju maiņas, tomēr labāko sniegumu spēja uzrādīt Roberts Rumbenieks, viņam sekoja Mikus Neško un Jānis Bogdasarovs. Kopvērtējumā Neško saglabā pirmo pozīciju, Rumbenieks otrais, Bogdasarovs trešais.


Foto: AX Latvia

B1600 bagiju klasē kvalifikāciju summā trijniekā Aleksands Ņikitins, Rinalds Apiņš un Justs Grencis. Fināla braucienā līderu izkārtojums cits, Ņikitinam sākums veiksmīgs, tomēr apli pēc apļa viņš piekāpās konkurentiem un braucienu noslēdza ceturtais. Rinalds Apiņš sadurās ar konkurentu un zaudēja iespēju cīnīties par līderpozīcijām. Pēc veiktiem trīs apļiem no trešās pozīcijas izstājās Justs Grencis, viņam tehnisks defekts. Finālā uzvara Mārim Riekstiņam, otrais Niks Apfelbaums, bet trešais Edgars Zīverts. Kopvērtējumā primais Apfelbaums, Riekstiņš otrajā pozīcijā, trešais Ņikitins.

Open klases braucējs Uldis Megnis fināla braucienā pirmo reizi piedzīvoja kūleņus, pēc sportista teiktā – sezona noslēgusies, bet cerēsim, ka tomēr mājas trasē Smiltenē redzēsim uz starta. Fināla brauciena finišu pirmais sasniedza Ints Jeršovs, Aigars Bajārs otrais, trijnieku noslēdza Kitija Jeršova. Posma uzvarētājam Intam Jeršovam spraigs trešās kvalifikācijas starts, iespējams ātrākais “pēc starta” kūlenis – pēc sadursmes ar konkurentu Ints kūleņojot nogāza luksofora stabu turpat starta laukumā. Ints Jeršovs saglabā pirmo vietu kopvērtējumā, otrais Rūdolfs Bogens, bet trešā Kitija Jeršova.

VAZ klasika braucējiem nervus pakutināt bija ieradies Jānis Balodis, 2022. gada čempions, kurš šobrīd periodiski piedalās dažos no sacensību posmiem. Jānim stabils sniegums fināla braucienā un izcīnīta uzvara, otrā vieta Ivo Žildem, bet trešā pozīcija Raitim Gusevam. Pirms šī posma kopvērtējuma līderis bija Edijs Zimza, viņam neveiksmes ar falšstartiem un finālā tikai ceturtā pozīcija. Tas ļāva kopvērtējumā līderpozīciju ieņemt Ivo Žildem, Zimza otrais, bet trešais Jānis Logins.

1600 salonautomašīnu klasē pamatīgs izrāviens Dāvim Ūdrim, līdz šim uzvarēti visi sacensību posmi. Sportists šobrīd ieņem pirmo pozīciju kopvērtējumā. Ceturtajā posmā otro pozīciju izcīnīja Mārtiņš Meļķis, bet trešo Jānis Nagla. Šobrīd kopvērtējuma tabula izmainīta, Mārtiņš Meļķis “izstūmis” Jāni Naglu no līderu trijnieka, kaut abiem punktu skaits ir vienāds. Meļķis ieņem trešo vietu, otrais Juris Narubins.

2000 Super klasē Gabrānu brāļi turpina ieņemt lielāko daļu no goda pjedestāla. Fināla brauciens bez liekas drāmas, ierasti šī klase sagādā asa sižeta cienīgus skatus. Pārliecinošs sniegums Ivo Gabrānam, otrā pozīcija Mikam Gabrānam un trešā vieta Mārim Mardokam, kurš par pozīciju cīnījās ar Viesturu Plētienu un finiša līniju sasniedza par mašīnas pus korpusu ātrāk nekā Plētiens.

Vecpils sacensību rezultāti pieejami ŠEIT.

Latvijas autokrosa čempionāta un kausa piektais posms norisināsies 18. augustā sporta kompleksā “Teperis”, Smiltenē. Sacensībās uz starta arī Igaunijas autokrosa čempionāta dalībnieki - B6000 jeb “krokodilu” bagiji, kā arī smagās automašīnas GAZ – D12 un D13.

Latvijas autokrosa čempionāts un kauss 2024:
5. posms / 17.-18. augusts / Tepera autotrase, Smiltene
6. posms / 31. augusts - 1. septembris / Mūsa Raceland, Bauska

Informāciju sagatavoja:
Zane Lielkāja-Gerika / AX Latvia
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png