profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Eiropas autokrosa čempionāta spēcīgākajā klasē Bauskā uzvar Ervīns Grencis

Go4speed 03.06.2024 - 09:10 Eiropas autokrosa čempionāta spēcīgākajā klasē Bauskā uzvar Ervīns Grencis
Foto: Raimonds Volonts

Latvijas Valsts himna izskan Eiropas autokrosa čempionāta otrajā posmā, jo spēcīgajā SuperBuggy klasē 22 sportistu konkurencē uzvaru svētdien pie pilnām tribīnēm izcīnīja pieredzējušais autosportists Ervīns Grencis. Pasākumu apmeklēja ne tikai daudz latvieši, bet arī ārvalstu viesi, lai klātienē izjustu augsta līmeņa sacensības un atbalstītu savus favorītus.

Spēcīgākajā autokrosa SuperBuggy klasē, vairāku tūkstošu līdzjutēju priekšā, uzvarēja latvietis Ervīns Grencis. Otrajā vietā Petrs Nikodems no Čehijas, bet trešais Maiks Bartelens no Nīderlandes.


Foto: Raimonds Volonts

Cross Car klasē uzvarēja Davids Mets no Francijas, bet spāņi Miguels Gajoso Vazkezs un Ivans Piņa Činčilla otrais un trešais. JuniorBuggy ieskaitē uzvarēja Francijas spportists Malone Fuillade, otrais finišēja nīderlandietis Eliška Pitlunova, bet trešais Eliška Plna no Čehijas. Savukārt latviete Monta Henilāne agri no rīta iekļuva sadursmē un nefinišēja. Buggy 1600 klasē uzvarēja vācietis Stevens Laubahs, otrais Stins Jaspers un trešais Jakubs Novotnijs.

Jānis Bergs, FIA Eiropas autokrosa čempionāta posma Latvijā rīkotājs: “Veiksmīgi aizvadītas sacensības ar Eiropas spēcīgāko autokrosa braucēju dalību. Vasara un autokrosa svētki Bauskā, turpinām gadu desmitiem esošās tradīcijas. Izdevās labi sagatavot trases segumu un viss noritēja pēc plāna, kas ir profesionālas komandas nopelns, jo katrs ir atbildīgs par savu jomu. Īpašs paldies skatītājiem, kas ar savu klātbūtni apliecina, ka šis pasākums ir novērtēts un nepieciešams.”


Foto: Raimonds Volonts

Papildus Eiropas autokrosa čempionātam pēc 15 gadu pārtraukuma skatītājiem bija rallija šovs. Piedalījās seši autosportisti, kas veica katrā braucienā četrus apļus, pēc kā tika izrēķināts labākais rezultāts. Sestajā vietā finišēja labi zināmais Pēteris Neikšāns, kurš atzina, ka viņam bija satraukums pirms braucieniem. Piektajā vietā finišēja Jurģis Meisters, godpilnajā ceturtajā vietā Jānis Berķis. Leģendārais rallija pilots Ivars Vasaraudzis finišēja trešajā vietā, otrais, savā māju trasē - Māris Neikšāns, savukārt uzvara Kalvim Blūmam no Raunas.

Foto: Raimonds Volonts

Rallija šova uzvarētājs Kalvis Blūms: “Šajā trasē braucu pirmo reizi, būtu gribējis kādus 20 apļus patrenēties, tad varētu pārliecinošāk braukt. Rīts gan sākās ar tehniskām auto ķibelēm, bet visu salabojām un bija prieks sacensties ar vecmeistariem. Tā kā uzvarēju, ar rezultātu esmu ļoti apmierināts, paldies par uzaicinājumu. Bija gandarījums vērot Eiropas autokrosa čempionātu klātienē, tas bija gluži kā bērnībā.''

Informāciju sagatavoja:
Anda Podziņa

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png