profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mareks Ivans: Cēsīm būt, drīzāk Utenai nebūt

Go4speed 25.03.2011 - 10:58 Mareks Ivans: Cēsīm būt, drīzāk Utenai nebūt
Foto: Go4speed

Nesen notikušais Slātavas rallijsprints daudziem palicis atmiņā ar saukli, šīs sacīkstes esot pārbaudes posms nākamgad gaidāmajam rallija posmam jau ar vēsturisku nosaukumu, Cēsu pilsētas vārdā. Tātad šobrīd pēc padsmit dienām joprojām ir neatbildēts jautājums - būt vai nebūt šeit lielā rallija čempionāta posmam? Es teiktu, jā, būt...

Skaidrāks par skaidru, lēmēji šim jautājumam ir rallija komisijas padome, kā primāro izvēloties šīs sacīkstes novērotāja, kompetenta cilvēka Andra Zvingevica atskaiti. Tomēr iedrošinot viņus, vēlos teikt - aiziet, uz priekšu.... Jā, pieklibots te tika, kaut vai rallija publikā plaši izskanējušais pārmetums par pietiekami laicīgi nenopublicēto maršruta karti, kas skatītājiem ir svarīgs dokuments. Bet vai tas ir kāds Ahileja papēdis? Visu atsver tās puses ceļi... Gleznains fons, tehniski līkumi. Tur nākamgad jāatgriežas rallijam, turklāt, pasvītroju, ziemā... Pāris nedēļas gan ātrāk nekā šoreiz Slātavas rallijsprintā, tā teikt, ja nu ziema atkāpjas.

Redziet, Cēsu ralliju noslogotā sacīkšu kalendāra dēļ jau ir pagrūtāk ierindot pie vasaras rallijiem. Kopš laikiem, kad vēl te visa noteicējs bija Guntis Ervalds, pagājušas divas vasaras. Un vasarā ir iestarpinājušies tādi ralliji kā Madona un Latgale. Un vai mums vajag atkal kārtējo Cēsu ralliju ar tradicionālajiem datumiem pirms Jāņiem... Atzīstiet, lietū esam izmirkuši teju ikvienā agrākajā Cēsu rallijā. Tā tam būs būt, pērn šos datumus aizņēma rallijreids „Riga baja" un nav noslēpums, ka arī šai disciplīnai daudz ko pabojāja izmirkusī trase. Nu it kā mācība rokā un neviens neiespraucas šajās Jāņu brīvdienās. Ak, jā... Rugāju trofireids šogad figurē ap šiem datumiem, bet šai nodarbei izmirkusi trase netraucē.

Bet ziemā, kad speciāli rallija komisija ir spiesta meklēt ziemas ralliju ārpus mūsu valsts robežām, tagad ir alternatīva. Utenas ralliju, lai arī ir ar teicamu ceļu konfigurāciju, tomēr latvieši apmeklē sakostiem zobiem. Mūždien problēmas ar rezultātu laicīgu publicēšanu, ceļus tur slēdz neizprotami ātri, divarpus stundas iepriekš, allaž esošais bardaks ar mašīnu noparkošanu piebraucamajos ceļos. Galu galā, kam tad mūsu rallisti atrāda savus sponsorus uz auto sāniem? Kunga prātā esošiem lietuviešiem, kuri dienu pavada sūcot vietējā brūža spirtoto aliņu un drīzāk meklē, ar ko izkauties... Kautiņi redzēti, tie tur tradicionāli.

Zinu... Atsakoties no Utenas rallija, pārkāpjam norunu. Tā kā viens latviešu rallija čempionāta posms ir Utenā, lietuvieši atkal rīko savu posmu pie mums, Latgales rallijā. Ko darīt ar to? Hmm, te jau ir gudrākas galvas... Jo tādus skatītāju iecienītus lietuviešu pilotus kā Martinu Samsonu, Deividu Jociusu un Dovilu Čiuteli vēlamies redzēt arī mūsu ārēs.

Mareks Ivans, televīzijas raidījuma „Autosporta programmas nr.1" režisors
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png